IEEE-webinar over blootstelling aan RF-straling op 12 mei

De Man and Radiation-commissie (COMAR) van de IEEE organiseert op 12 mei een gratis webinar met als titel “Blootstelling aan RF-straling in de tijd van samenzweringen”. Het evenement duurt een uur en begint om 18:00 UTC.

Webinar

Het webinar behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • Wat is RF?
  • Wat zijn de toepasselijke blootstellingsnormen
  • Hoe kunnen de zorgen van het algemene publiek worden geadresseerd en hoe kan de communicatie daarover worden verbeterd.

Het idee achter het webinar is ook om enkele nieuwsartikelen en commentaren te belichten die op de gevaren wijzen van blootstelling aan zwakke EM-velden, zoals die van 5G-basisstations. Daarbij willen de sprekers laten zien dat die veronderstelde gevaren geen wetenschappelijk basis hebben. Verder worden mogelijk suggesties gedaan hoe we beter kunnen communiceren over wat we nu echt weten over de mogelijke gezondheidsrisico’s van RF-straling.

Maximaal 1.000 deelnemers

Het webinar maakt gebruik van Webex, dat een limiet kent van 1.000 gelijktijdige verbindingen. Geïnteresseerden kunnen inchecken vanaf 17:30 UTC, een half uur voordat het webinar begint.

Sprekers

De sprekers zijn ingenieur Matt Butcher (KC3WD) en Jerrold Bushberg, hoogleraar in de klinische radiologie en stralingsoncologie aan de Universiteit van Californië. Bushberg is een expert op het gebied van de biologische effecten, veiligheid en interacties van ioniserende en niet-ioniserende straling. Hij heeft meerdere patenten op het gebied van stralingsdetectietechnologie.

Beide sprekers zijn zowel lid van COMAR als van de RF-veiligheidscommissie van de Amerikaanse radioamateurvereniging ARRL.

COMAR

COMAR is een technische commissie van de IEEE Engineering in Medicine and Biology Society, die bestaat uit een groep experts op het gebied van gezondheid- en veiligheidsaspecten van elektromagnetische velden. Het gaat daarbij om het gehele frequentiebereik van EM-velden: van laagfrequent, bijvoorbeeld als gevolg van hoogspanningsleidingen, tot in het microgolfbereik. De groep focusseert zich in het bijzonder op de biologische effecten van niet-ioniserende elektromagnetische velden.

Bron: ARRL: IEEE Committee Webinar “RF Exposure in the Time of Conspiracies” set for May 12