4U1UN binnenkort QRV

4U1UN binnenkort QRVNa een afwezigheid van meer dan 10 jaar kan het station 4U1UN binnenkort QRV zijn. De voorzitter van de Amateur Radio Club van de Verenigde Naties, James Sarte K2QI zegt dat er flink wat stappen zijn gemaakt om het station binnenkort in de lucht te brengen.

Most wanted #34

Achter de schermen hebben Dmitri RA9USU, Adrian KO8SCA en James K2QI veel werk verzet het station weer operationeel te krijgen. Dankzij genereuze donaties van o.a. Zhikharev, Ed Kritsky en NT2X heeft het station voldoende apparatuur. Waaronder een rack-mounted K3, ACOM 2000 linear en bijbehorende apparatuur en software voor remote besturing. En een tweede K3 transceiver wordt als hoofdstation gebruikt. Deze laatste transceiver is geschonken door de weduwe van Tony Japha N2UN voormalig operator van 4U1UN.

Remote operation van 4U1UN

4U1UN binnenkort QRV Vanuit een studio op het terrein van de Verenigde Naties in New York zal het station worden bediend, dus niet vanuit het kenmerkende gebouw. De ruimte voor de operators op de 41e verdieping is niet meer beschikbaar en komt niet meer beschikbaar.

Om dingen gedaan te krijgen binnen de Verenigde Naties heeft Adrian KO8SCA veel moeten netwerken.

CQ 20 de 4U1UN

Op 15 augustus jl. hebben Adrian en James een mijlpaal bereikt met het plaatsen van een verticale antenne op het dak van het VN gebouw. En dat is een BigIR-antenne van SteppIR. De resterende werkzaamheden bestaan uit het leggen en aansluiten van de radialen en het verder afregelen van alle apparatuur in het rack. Hierna start het testen met de remote K3 in de studio. Indien alles naar wens verloopt zou er binnenkort “CQ 20 de 4U1UN” te horen moeten zijn.