Antennemeetdag bij De Lichtmis op 20 mei 2017

Antennemeetdag bij VERON afdeling MeppelAntennemeetdag bij VERON afdeling Meppel

Op zaterdag 20 mei a.s. wordt er weer een antennemeetdag georganiseerd door de VERON afdeling Meppel. Op deze dag worden er antennes gemeten in de 2m en 4m-band en de 70cm, 23cm en de 13cm-band.

De metingen worden, zoals reeds vele jaren, gehouden bij wegrestaurant De Lichtmis aan de A28 afslag 22. In het weiland tegenover het restaurant wordt door de ‘Antennemeetgroep’ weer een antennemeetstand ingericht. De bronantennes worden op 400 meter van de meetstand geplaatst, dit om te zorgen dat er een homogeen veld zal ontstaan en eventuele reflecties te niet worden gedaan.

Onze nauwkeurig bestuurbare eigenbouw-rotor , die voorzien is van een krachtige stappenmotor, zal ervoor zorgen dat de antennes gedraaid kunnen worden, zodat er een nauwkeurige aanwijzing van de openingshoek van de aangeboden antennes wordt verkregen. Met een netwerk- en spectrumanalyser wordt de versterking, voor-achterverhouding en staande golf gemeten.

Nieuw dit jaar is, dat we van de hele meting een uitdraai maken zodat U later het hele stralingsdiagram van de antenne nog eens rustig kunt bekijken. Wilt U iets laten meten dan is het noodzakelijk dat U dit tot uiterlijk 7 mei opgeeft via a32@veron.nl . Ook als U niets te meten heeft bent U van harte welkom, het is altijd een zeer leerzame en ook gezellige dag. Bij onvoldoende opgave gaan de metingen niet door. Graag tot ziens op deze bijzondere dag.

Namens de Antennemeetgroep De Lichtmis

Lucas Lubbers pe1rqy@veron.nl

 

meer informatie: a32.veron.nl/activiteiten-2/antennemeting/