HamRadio2017 wederom het mekka van de radiozendamateur

DARC kan weer terugkijken op een succesvolle HamRadio 2017

HamRadio FriedrichshafenMet 17.110 bezoeker was de 42e editie van HamRadio wederom een groot succes. Met 17.230 bezoekers in 2016 is er geen noemenswaardig verschil in het aantal bezoekers in 2017. 

CEO Klaus Wellmann en projectmanager Petra Rathgeber van Friedrichshafen Messe kijken dan ook terug op een succesvolle beurs. Petra Rathgeber is ervan overtuigd dat het succesvolle jeugdkamp en de mogelijkheid om naast de expositiehallen te kunnen kamperen een belangrijk deel is van het succes van HamRadio.

Met 196 exposanten en organisaties uit 33 landen was er voor de bezoekers uit heel Europa weer een groot gevarieerd aanbod. De 4 pijlers van HamRadio, hoge kwaliteit van de producten/exposanten, presentaties van internationale organisatie, de rommelmarkt en een druk gevarieerd programma maken dit evenement tot de grootste van heel Europa.

Voorzitter van de DARC Steffen Schöppe, was minder gecharmeerd over de leiding van Friedrichshafen Messe. Op de verschuivingen in de data voor de HamRadio stelde Schöppe “zo ga je niet met relaties om waar je al 42 jaar goede zaken mee doet”. Verder was Steffan Schöppe tevreden over het verloop van de HamRadio: “de reacties van de exposanten waren ook dit jaar weer erg goed”.

  • “We hadden 300 luisteraars tijdens onze lezingen”, meldt Lori Hicks van FlexRadio.
  • Michael Bürck, productmanager bij JVC Kenwood is tevreden: “Zoals elk jaar waren we in staat om veel nieuwe contacten te leggen op de Ham Radio en we zijn er in 2018 zeker weer bij.
  • Jutta Kuhne, manager Kuhne Electronics, “We hadden al voor de beurs veel reserveringen en hebben op de beurs een aantal nieuwe innovaties getoond, dat veel bezoekers in de stand heeft opgeleverd”.

De DARC kan weer terugkijken op een geslaagde HamRadio 2017. In 2018 wordt de HamRadio gehouden van 1 – 3 juni. Meer informatie vind je op www.hamradio-friedrichshafen.de.