IJsselhallen Zwolle nieuwe locatie Dag van de RadioAmateur 2018

Dag van de RadioAmateur - DvdRA - 2018De 58e Dag van de RadioAmateur wordt op zaterdag 3 november 2018 gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Dat maakt Paul Sterk PAØSTE, voorzitter Evenementen Commissie, aan de webredactie bekend. Dit jaar wordt het evenement voor het laatst gehouden in de Americahal in Apeldoorn.

Zoeken naar een nieuwe locatie

Sinds bekend is dat de Americahal in 2018 wordt gesloopt en dus niet meer beschikbaar is als locatie voor de Dag van de RadioAamateur (DvdRA), is de Evenementen Commissie druk bezig geweest met het zoek naar een nieuwe locatie. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn.

Niet zoveel locaties die de DvdRA kunnen huisvesten

Volgens Paul Sterk zijn er niet zoveel locaties in Nederland die een evenement als de DvdRA kunnen huisvesten. Zo moet de locatie beschikken over een grote hal voor de radiomarkt en de zelfbouwtentoonstelling, meerdere ruimtes om lezingen te kunnen houden, voldoende parkeergelegenheid, catering en een redelijk centrale ligging in het land. Bovendien moet de locatie ook betaalbaar zijn, want de prijs van de entree flink verhogen is geen optie. Dan blijven er niet zoveel opties over.

IJsselhallen voldeed aan alle eisen

DvdRA 2018 in de IJsselhallen in ZwolleNa alle mogelijke locaties in Nederland te hebben bezocht, met de organisaties te hebben gesproken en de offertes met elkaar te hebben vergeleken, viel de keuze op de IJsselhallen in Zwolle. Die locatie voldoet aan onze eisen. Bovendien wordt deze locatie geëxploiteerd door dezelfde organisatie achter de Americahal. Dat houdt in dat men bekend is met de DvdRA en wat er nodig is om dit een succesvol evenement te maken.

Dag van de RadioAmateur 2017

De DvdRA 2017 wordt op zaterdag 4 november in de Americahal in Apeldoorn gehouden. Meer over dit evenement lees je op de speciale DvdRA-website.