60e Dag voor de RadioAmateur (DvdRA 2020) gaat niet door

60e Dag voor de RadioAmateur (DvdRA 2020)De 60e Dag voor de RadioAmateur die op 31 oktober 2020 in de IJsselhallen Zwolle gehouden zou worden, kan helaas niet doorgaan.

Ook deze Dag voor de RadioAmateur zou weer veel bekende onderdelen bevatten, zoals de AMRATO, de VROM en de VERON-onderdelenmarkt. Maar ook de presentatie van diverse commissies en verenigingen. Daarnaast zouden er workshops, de zelfbouwtentoonstelling en natuurlijk weer interessante lezingen gehouden worden. Maar helaas…

Coronavirus en maatregelen

Beste Radiovrienden,

Naar aanleiding van de verspreiding van het coronavirus schrijft de overheid veel maatregelen voor waarin de bewegingsvrijheid van de burger staan beschreven. Van tijd tot tijd worden maatregelen gewijzigd.

In het kader van aanstaande evenementen volgt het Hoofdbestuur de aanwijzingen zeer nauwlettend om te zien of er mogelijkheden zijn om evenementen door te laten gaan. Zoals bekend staat de Dag voor de RadioAmateur (DvdRA) gepland voor 31 oktober 2020. Hoewel deze dag ver in te toekomst ligt, moet nu, met de huidige kennis van zaken en richtlijnen, reeds worden geëvalueerd of de DvdRA 2020 doorgang kan vinden. Er zijn namelijk tal van zaken die in de komende maand al opgestart moeten worden.

Veiligheid van de bezoeker Dag voor de Radioamateur

Het feit dat het Hoofdbestuur de veiligheid van de bezoeker hoog in het vaandel heeft staan, is dit zwaarwegend aspect meegewogen in de besluitvorming over de DvdRA 2020. Het Hoofdbestuur is tot de slotsom gekomen dat het niet mogelijk is om onder andere die veiligheid te garanderen, waardoor het besluit is genomen om deze dag NIET te laten plaatsvinden.

Teleurstelling maar geen keus

Dat dit een teleurstelling is, moge duidelijk zijn maar de omstandigheden geven geen andere keus. Op dit moment moeten we ons richten op de toekomst en dat is dezelfde dag maar dan in 2021.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet,
Remy F.G. Denker PA0AGF
Algemeen Voorzitter