Orlando HamCation wordt voor de 76ste keer gehouden in 2023

De Orlando Amateur Radio Club organiseert de 76e jaarlijkse Orlando HamCation op 10, 11 en 12 februari 2023 op het Central Florida Fairgrounds en Expo Park in Orlando. HamCation is het op één na grootste evenement voor hamradio ter wereld, waarvan de eerste tentoonstelling dateert uit 1946*. Sinds het eerste evenement is HamCation blijven groeien. De conventie van 2019 telde maar liefst 23.700 bezoekers, een recordaantal voor de HamCation.

Orlando FL

De show telt mee in de wereld van radio-hams, ook wel amateurradio genoemd. De activiteiten van radioamateurs in de Verenigde Staten en daarbuiten dateert uit het begin van de 20e eeuw en vinden vandaag de dag nog steeds plaats voor zowel in noodsituaties als een middel voor dagelijkse communicatie tussen radioamateurs. HamCation is een geweldige kans voor zowel degenen in de hamradiogemeenschap als bezoekers die meer willen weten over hamradio. Maar ook elkaar te ontmoeten en nieuwe ontwikkelingen te zien en te horen.

Examen doen

Met bijna 90 leveranciers die komend jaar aanwezig zullen zijn , is er voor elk wat wils, ongeacht het niveau van interesse of betrokkenheid. Deelnemers die hun vaardigheden op het gebied van hamradio willen verbeteren door een zendmachtiging te halen, kunnen ook examen doen voor Technician, General en Extra Class licenties.
De HamCation-website, www.hamcation.com heeft dit jaar verschillende updates ondergaan, met meer gebruiksvriendelijke functies en een ticketaankoopsysteem. Verder zijn tafels in de overdekte radio-onderdelenmarkt te bestellen en plaatsen voor de kofferbakverkopen. Kampeerders kunnen online reserveringen voor campers maken. De gebruiksvriendelijke site biedt ook meer informatie over HamCation-activiteiten, leveranciers en kortingen op door de HamCation geselecteerde hotels.

Informatie

Voor meer informatie over Orlando HamCation, volg HamCation op Facebook, Instagram of Twitter, of bezoek onze website.

*HamCation ging niet door in 2021 vanwege de Covid-19-pandemie.