Mededeling Servicebureau – Praktijkboek, werkboek voor cursisten

Eind 2013 verscheen bij het Service Bureau het Praktijkboek met als werktitel Werkboek voor cursisten.
Dit boek kwam tot stand onder eindredactie van Rob Soulier PA3AXI (SK). Aan dit boek werkten voorts mee PA0EVO (SK), PA0HMV, PA0JPG, PA0WRT en PA0MLH (SK). Suggesties werden ontvangen van PA0XAB en PA0AGF.
Door het toepassen van een ringband was het boek gemakkelijk open te slaan en bij gebruik op de werktafel.

Werkboek voor cursisten

Het boek voorzag in een grote behoeft en was dan ook vrij snel uitverkocht.
Nadat het boek niet meer verkrijgbaar was, is Rob begonnen aan een herziene druk. Helaas is Rob enige tijd daarna ziek geworden en later overleden. Wel had hij de tekst van de herziene uitgave klaarliggen.
Recentelijk heeft de dochter van Rob het concept aan de VERON overhandigd. Met behulp van PA0FVH, PA0SIM, PA0WRT, PA0AGF en PA2CHM is dit concept geheel nagezien. Het resultaat mag er zijn en is klaar.
De vele tekeningen en foto’s in het boek geven een goed en begrijpelijk beeld hoe een en ander is na te bouwen. Daarnaast wordt aanschouwelijk aangegeven hoe er gebruik gemaakt kan worden van diverse gereedschappen.
Het boek bevat een drietal hoofdstukken. Een hoofdstuk met 50 proeven, een hoofdstuk over mechanische bewerkingen en een hoofdstuk bouwproject FET-dipper
Met deze FET-dipper zijn allerhande andere projectjes te maken zoals een laagfrequent- en hoogfrequent meetsonde, een milliwattmeter tot maximaal 0,5W over 50 Ohm, een kristaltester, veldsterktemeter etc. etc. tot een direct conversie SSB ontvanger voor de 20, 40 en 80 meter band.
Hoewel het boek in eerste instantie is geschreven als praktische ondersteuning bij de cursus voor de N (maar ook de F) vergunning, is het ook interessant voor iedere radio-zend en luisteramateur.

Het boek is nu verkrijgbaar in de VERON Webshop. De prijs is gelijk gebleven aan de eerste uitgave €22,50 voor leden.