Dick Fijlstra, PA0DFN, is 2022 Carole Perry Educator of the Year

Orlando HamCation kondigde aan dat Dick Fijlstra, PA0DFN, de 2022 ontvanger is van de Carole Perry Educator of the Year Award. De award erkent een uitstekende bijdrage aan het onderwijs en het bevorderen van de jeugd in amateurradio. Het werd voor het eerst uitgereikt in 2018 aan zijn naamgever, Carole Perry, WB2MGP. Dit om haar werk te erkennen in het onderwijzen van studenten over ham radio. Orlando HamCation en ARRL sponsoren de 2022 ARRL National Convention op 10 – 13 februari 2022.

Carole Perry Educator of the Year

Perry is een voormalig Dayton Hamvention® Amateur of the Year.  Ook is zij ontvanger van de ARRL Instructor of the Year Award. Ze heeft meer dan 3 decennia het Hamvention® Youth Forum gemodereerd.

Fijlstra eerste internationale winnaar

Fijlstra is de eerste internationale winnaar van de Carole Perry Educator of the Year Award. Hij is gepensioneerd schooldirecteur en werkt al jaren aan het bereiken van de jeugd met de nieuwste technologie op het gebied van ham radio. Op ham radio evenementen helpt hij groepen jongeren bij het bouwen van elektronische projecten. Daarbij begeleidt hij ook groepen andere radioamateurs om hen te helpen de projecten correct af te maken. Hij heeft ook internationale schoolprojecten georganiseerd, waaronder het Communication Helps International Progress (CHIP) programma, met deelnemende scholen in heel Europa.

ARDF

Fijlstra is in Nederland lid van de Internationale Amateur Radio Unie (IARU) en lid van de VERON Werkgroep Regio 1 Amateur Radio Direction Finding Committee (ARDF). Zij richt zich op de Europese Jeugd ARDF Kampioenschappen op zenderjacht activiteiten en wedstrijden. Fijlstra ook van zeer actief in ARDF. – Met dank aan het PCARS Radiogram

Bron: ARRL

HamCation

HamCation®, en ARRL® hebben aangekondigd dat Orlando HamCation de 2022 ARRL Nationale Conventie zal organiseren in Orlando, Florida, van 11-13 februari. De conventie markeert de 75ste verjaardag van HamCation® – een van de grootste jaarlijkse bijeenkomsten van radioamateurs in de VS. Het conferentiethema “reDiscover Radio” is ook een oproep aan radioamateurs die zich willen toeleggen op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden in radiotechnologie en radiocommunicatie.