Orlando HamCation al voor de 74ste keer gehouden in 2020

 Orlando HamCation al voor het 74ste jaar in 2020Orlando, Florida USA – De Orlando Amateur Radio Club organiseert de 74ste Orlando HamCation van 7 – 9 februari 2020 op het Central Florida Fairgrounds and Expo Park. HamCation is qua grootte de tweede ham radio show in de Verenigde Staten, voor het eerst georganiseerd in 1946. Sinds dat eerste jaar is de show voortdurend geroeid in omvang. De show begroette  in 2019 23.700 bezoekers, een record voor dit evenement.

Orlando Hamcation vestigt aandacht op ham radio

HamCation  is een tentoonstelling, ook wel convention genoemd, om de aandacht te vestigen op ham radio, ook wel bekend als amateur radio. Het gebruik van Amateur radio in de Verenigde Staten gaat terug tot de beginjaren van de vorige eeuw. Kort na 1900 en nog steeds toegepast voor zowel noodcommunicatie als het gebruik van de radiogolven met apparatuur voor de communicatie tussen ham radio operators zowel in spraak, morse code als digitale technieken.

Alles voor de bezoeker

HamCation is het verzamelpunt voor de ham radio gemeenschap en voor bezoekers die meer willen weten van het radio-amateurisme. Dit jaar staan ruim negentig handelaren op de show en deze bieden gedurende de HamCation van alles voor de bezoekers. Het maakt niet uit hoe veel ze van de hobby weten of hoe betrokken of ze zijn. Bezoekers die hun kennis van de radio in alle facetten willen vergroten kunnen gedurende de show ook examen doen voor technician, general en amateur extra radio-zendmachtigingen.

Website verbeterd

De HamCation website laat dit jaar verbeteringen zien, zoals eenvoudiger opzet om de verschillende mogelijkheden eenvoudiger te vinden. Het kopen van tickets is gemakkelijk zelf online te doen. Verder is het mogelijk om online reserveringen te doen voor kampeerplaatsen, kofferbakverkoop in de hal binnen en daarbuiten. De gebruikersvriendelijke HamCation website toont verder alle activiteiten, een lijst van handelaren en kortingen voor hotels waarmee HamCation een overeenkomst heeft.

Meer Informatie

Meer informatie over Orlando HamCation is te vinden op Facebook, Instagram of Twitter of bezoek de website www.hamcation.com.