ARRL krijgt nieuwe algemeen directeur per 18 april 2016

Tom Gallagher, NY2RF zal David Sumner, K1ZZ opvolgen als algemeen directeur van de ARRL per 18 april 2016. In die functie leidt hij alle activiteiten van de ARRL (American Radio Relay League, de belangenbehartiger voor radioamateurs in de VS) vanuit het ARRL-hoofdkwartier. Tijdens een videoconferentie op 25 januari 2016 hebben alle ARRL-directeuren gestemd voor Gallagher als algemeen directeuren secretaris.  Sumner gaat – eerst voorlopig  – aan de slag vanaf 29 februari 2016.

Tom Gallagher NY2RF

Tom Gallagher NY2RF

“Ik ben benieuwd naar de vooruitzichten in de tweede eeuw van het bestaan van de ARRL, maar ik ben me ook bewust van de 40 jaar lange inzet van Dave Sumner, K1ZZ bij onze organisatie, en van de enorme inspanningen die hij heeft gedaan om de kunst en techniek van het radioamateurisme wereldwijd op de kaart te zetten”, aldus Gallagher.

Gallagher liet weten dat hij verheugd is aanwezig te zijn op de ARRL 2016 National Convention van 12 t/m 14 februari 2016, georganiseerd door Orlando HamCation.

“Ongeneeslijke HF-DX-er”

Gallagher haalde zijn licentie in 1966 en kreeg de roepletters WA3GRF en later in North Carolina N4GRF.  Hij is lid van de West Palm Beach AMateur Radio Group. Hij beschrijft zichzelf als een “ongeneeslijke HF-DX-er  en verstokte zelfbouwer en knutselaar”. Zijn interesse voor de radiohobby schrijft hij toe aan een zijn eerste bezoek aan het Franklin Institute’s Amateur Radio station W3TKQ in 1963.

Zijn interesse in radioamateurisme leidde tot een carrière bij de grote omroepen. Hij heeft gewerkt bij WGBH-TV in Boston, CBS Television Network en Metromedia’s WIP Radio in Philadelphia.

Grote bestuurskennis

Later gaat hij werken in de financiële sector. Hij heeft bestuursfuncties bekleed bij een aantal banken in New York en North Carolina. Ook was hij werkzaam bij de Georgetown University en in Princeton, New Jersey. Verder heeft hij in de Raad van Bestuur gezeten bij verschillende bedrijven in de publieke, commerciële en non-profit sector.

Gallagher is magna cum-laude afgestudeerd aan de University of Pennsylvania, en heeft een MBA gehaald bij de The Wharton School.

Bescheiden antenneopstelling thuis

Thuis in Florida heeft hij een onopvallende antenneopstelling met een draadantenne en kan hij verbindingen maken met Europa en Zuid-Amerika. Hij heeft ook een 40-meter Windom-antenne. “Ik zou graag met Azië willen werken wanneer ik een betere antenne-opstelling heb”, zegt hij. Gallagher heeft oude en moderne radioapparatuur. Ook heeft hij een HAMNET-node.

Meer weten?

meer informatie: Website ARRL en www.qrz.com

Vertaald voor de VERON door Bastiaan Mooijman PA3BAS naar het artikel op de website van de ARRL. Copyright © 2016 American Radio Relay League.