5 augustus gaat de YOTA 2017 UK van start

YOTA 2017Zaterdag 15 juli is op HAMRADIO 2017 in Friedrichshafen, de YOTA-vlag overgedragen van de ÖVSV (Österreichische Versuchssenderverband) naar de RSGB (Radio Society of Great Britain).

De jongeren vertrokken onder luid gezang vanuit de ÖVSV stand, naar de stand van de RSGB waar onder grote belangstelling de overdracht van de YOTA-vlag plaats vond.

YOTA is een groep jonge radioamateurs waarvan de meeste de leeftijd van 26 nog niet hebben bereikt. Elk jaar wordt er een gezamenlijke bijeenkomst gehouden in een van de Europese landen. Dit jaar treedt de RSGB op als gastheer. De 80 jongeren uit 30 landen worden ondergebracht in het hoofdkwartier van de UK-scouting, Gilwell Park.

Tijdens de YOTA 2017 in de UK worden amateurradioactiviteiten afgewisseld met interculturele activiteiten. De jonge radioamateurs zullen nieuwe internationale vriendschappen opbouwen via amateurradio. Maar vooral veel plezier beleven tijdens dit evenement.

De YOTA is van 5 – 12 augustus en de Nederlandse equipe zal ons regelmatig via de website en Facebook informeren over de activiteiten in de UK.

Ben jij ook jonger dan 26 en heb je interesse in wat de Youngsters on the Air allemaal doen, kijk dan op de website www.ham-yota.com