Skywave Linux, speciaal operating systeem voor de radioamateur

Skywave Linux, speciaal operating systeem voor de radioamateurEen apart operating systeem voor radio- en zendamateurs en andere radio enthousiastelingen. Nou ja, operating systeem het is een Linux distributie gebaseerd op Ubuntu Linux dat speciaal is ontwikkeld voor onze hobby, Skywave Linux. Een groot voordeel hiervan is dat je Linux al kunt draaien op een wat oudere laptop. Dat vaak nog betere performance haalt dan een nieuwe met Windows erop.

In een post op het techniekforum laat Ruud, PA3RW precies zien hoe je deze Skywave Linux distributie op de desk- of laptop moet zetten. Het enige wat je nodig hebt is een USB stick met een geheugen van 4GB als je deze gebruikt voor een installatie. Wil je Skywave Linux opstarten en gebruiken vanaf de USB stick gebruik er dan een van 8GB.

Wat is Skywave Linux?

Een korte greep uit de mogelijkheden van Skywave Linux

Maar ook Fldigi en Flrig voor het aansturen en decoderen van verschillende digitale modi zoals RTTY, CW, PSK, Olivia is voor deze Linux distributie geen enkel probleem. Met Flrig is het mogelijk een groot aantal tranceivers en/of receivers aan te sturen. Tevens is ook Chirp aanwezig die je in staat stelt om de geheugen banken van je set te programmeren. Of Gpredict voor een real time satelliet volg systeem compleet met doppler correctie. Gpredict werkt prima samen met het ook aanwezige Gqrx. Zelfs WSJT is al voor u geïnstalleerd

En zo zijn en nog veel meer mogelijkheden met deze distributie.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden van de applicaties die standaard zijn meegeleverd met deze distributie.

VERON Techniek ForumBeschikbaar op het techniekforum

De volledige uitleg hoe Skywave te installeren staat op het VERON techniekforum. Het VERON techniek forum is exclusief voor VERON leden. Heb je nog geen toegang? Vraag deze dan aan via ons online aanmeldformulier.

Ben je geen lid maar wil je wel toegang tot het techniekforum?

Dat kan, lid worden is zo gebeurd en kan online, klik hier.

VERON voor elkaar maar vooral met elkaar.