Zomerkampronde, het echte JOTA-JOTI gevoel

zomerkampronde tijdens de zomerkampweken van de scoutingElk jaar gaan scouts in de vakantieperiode enkele dagen tot meestal een week met de leiding op kamp. Tijdens deze kampweek worden er tal van activiteiten gedaan waaronder elke woensdagavond een zomerkampronde. Deze radioronde wordt onder andere gebruikt om kampervaringen uit te wisselen met andere groepen. De Nederlandse ronde begint om 19:30 uur lokale tijd op de repeater PI3UTR. De Europese ronde is vanaf 20:30 uur lokale tijd op 80m 3690 kHz +/- QRM.

Zomerkampronde wordt elk jaar gehouden

In de huidige vorm wordt de zomerkampronde voor de 2e keer gehouden, de zomerkampronde op 80m bestaat al langer. Tijdens de zomerkampronde wisselen scouts ervaringen uit en komen zo in contact met ander groepen Scouts worden zo een beetje opgewarmd voor de komende JOTA-JOTI die in de 3e volle week van oktober wordt gehouden.

Kom in contact met andere scouts via de radio, deel jullie kampavonturen en maak lol via de zender! Ben je als zendamateur en/of leiding bij scouting betrokken neem dan je set mee op kamp. En breng je groep in contact met andere groepen die op zomerkamp zijn

Van Bevers tot Plusscouts, alle leeftijdsgroepen zijn welkom

Voor deelname aan de zomerkampronde is geen leeftijdsgrens gebonden en alle speltakken zijn welkom. De enige beperking is dat de scoutinggroep een radiozendamateur regelen. Vaak is dit dezelfde zendamateur de in oktober de JOTA-JOTI draait.

Wanneer is de zomerkampronde?

De zomerkampronde wordt gehouden op de woensdagavonden. De Nederlandse ronde begint om 19:30 uur lokale tijd op de repeater PI3UTR. De Europese ronde is vanaf 20:30 uur lokale tijd op de 80m band 3690 kHz +/- QRM. In de maand juli wordt de zomerkampronde gehouden op: 11, 18 en 25 juli. In augustus wordt de ronde gehouden op: 1, 8, 15, 22, en 29 augustus.

Vrijwilligers altijd welkom

De organisatie is nog op zoek naar extra rondeleiders die een of meer woensdagavonden de leiding op zich willen nemen tijdens de ronde op 2 en 80m. Zendamateurs die elk jaar meedoen met de JOTOA-JOTI kunnen zich bij de groep melden om deze groepen ook te activeren in hun zomerkamp programma. Meld je aan via het e-mailadres van de landelijke JOTA-JOTI organisatie info@jota-joti.scouting.nl.

Tot horens de LJJO Zomerkampronde Crew.