A41 Flevoland gestart met huisstijl nieuwsbrief

A41 Flevoland start met huisstijl nieuwsbrief

A41 Flevo Rondstraler als nieuwsbrief

Afdeling 41 Flevoland publiceert voortaan de afdelingsconvo A41 Flevo Rondstraler als de huisstijl nieuwsbrief. Op deze manier krijgen de leden de laatste informatie over de afdeling kant en klaar aangeboden. Met alle relevante informatie in een e-mail kan de lezer ook nog zelf bepalen wat voor hem of haar van toepassing is. Zo vergroot de afdeling A41 Flevoland het contact met haar leden.

A41 Flevoland stuurt de Flevo Rondstraler naar alle leden van de afdeling waarvan het e-mailadres staat geregistreerd in het VAS (VERON Administratie Systeem). De leden van de afdeling krijgen de Flevo Rondstraler eenmalig allemaal toegestuurd. Maar de leden die deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen kunnen zich middels een druk op de knop zelf uitschrijven. Waarmee het systeem deze registreert en geen nieuwsbrieven zal versturen. Ook niet als de verzendlijst is verwijderd en opnieuw geladen.

Staat uw e-mailadres wel geregistreerd in het VAS?

De webredactie van de VERON stuurt eens in de 10 weken een VERON Nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief staat in de agenda voor begin mei. Heeft u in februari de VERON Nieuwsbrief niet ontvangen en wilt u deze wel ontvangen, laat dan uw e-mail registreren in het VAS. Daarmee heeft u automatisch ook toegang en inzicht tot uw eigen gegevens. Heeft u daar vragen over kijk dan eens op de VAS FAQ pagina.

Met in de nieuwe Flevo Rondstaler elke maand het laatste nieuws

Door artikelen op de afdelingswebsite te plaatsten vervalt de noodzaak voor de regionale convo. Door de convo als nieuwsbrief te versturen krijgen de lezers een korte omschrijving van het onderwerp. Via een link in het onderwerp wordt men doorverwezen naar het artikel op de website. De lezer haakt zo niet meer af bij de 2e pagina lange tekst. Maar selecteert zo het nieuws dat hem of haar interesseert.

Duidelijk is de toename in gebruikers te zien

Als afdeling zichtbaarder

Als afdeling ben je zichtbaarder voor zowel leden als niet leden door de huisstijl nieuwsbrief te gebruiken in plaats van een convo in pdf vorm.  Het grootste voordeel is wel te toename in website bezoeken. In de grafiek is duidelijk te zien hoe groot de toename is door regelmatig berichten te plaatsen en het gebruik van een nieuwsbrief.

Training webredacteuren

In de webredacteurentraining van 6 oktober 2018 heeft de PR commissie uitleg gegeven hoe berichten er technisch uit moeten zien door Bastiaan Mooijman, PA3BAS. De ICT commissie, Jeffrey PH7GIS heeft vooral uitleg gegeven over de technische kant van de huisstijl websites. Veel aandacht is er besteed aan SEO door Johan Evers, PE1PUP. Maar ook heeft Fred, PA0FVH laten zien waar hij als afdelingswebredacteur tegenaan liep. De cursisten hebben aangegeven een vervolgtraining te willen. Zowel de PR als ICT commissie zijn bereid om een training te organiseren maar heeft de afdelingsredacteuren gevraagd om onderwerpen aan te leveren.

De PR commissie helpt u graag

Wilt u ook de convo vervangen voor een huisstijl nieuwsbrief en het aantal website bezoekers te laten toenemen? Dat kan. Er zitten wel een paar voorwaarden aan. Zo dient de afdeling een huisstijl website te hebben en zijn er wat kleine aanpassingen nodig op het gebruik van de huisstijl website. De PR commissie kan de afdeling daarbij ondersteunen. Neem daarvoor contact op met de PR commissie voor meer informatie en gebruik daarvoor het contactformulier.

Ook enthousiast geworden maar nog geen lid van de VERON?

Dat is geen probleem lid worden kan met ons online aanmeldformulier.