DARES aanwezig bij landelijke veiligheidsdag in Almere

DARES aanwezig bij landelijke veiligheidsdag in AlmereOp zaterdag 25 mei is voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere. Tijdens deze dag laten landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt. Ook DARES zal net zoals voorgaande jaren hierbij aanwezig zijn.

Het thema van deze veiligheidsdag is ‘Cyberveiligheid’

De hulpdiensten maken bezoekers bewust van de gevaren van digitale criminaliteit. Ook besteden zij aandacht aan preventie. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden en is gratis toegankelijk.

Het uitgangspunt van de dag is dat het publiek zich bewust wordt van de risico’s die samenhangen met het gebruik van sociale media en internet. Bezoekers op het evenement worden bewust gemaakt van de risico’s die zij ongemerkt lopen bij het gebruik hiervan. De focus ligt op bewuster omspringen met het internet. Dit gebeurt op een leuke, interactieve en verrassende manier.

Veiligheidsdag, samenwerking vele organisaties

Voor de landelijke veiligheidsdag bundelen Veiligheidsmuseum PIT, vastgoedeigenaren en ondernemers van Almere Centrum, Almere City Marketing en de Gemeente Almere hun krachten. Met vertegenwoordigers van Koninklijke Landmacht, Marine, Marechaussee, politie, brandweer, GGD, ANWB, VVN, Rijkswaterstaat, Rode Kruis, CCV, DARES en Reddingsbrigade Nederland. Laatstgenoemde diensten laten op de landelijke veiligheidsdag zien, hoe zij in de dagelijkse praktijk samenwerken. Daarnaast werken Handhaving, ROC Flevoland, en de Jeugdbrandweer ook mee.

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht

Zij kunnen met hun ouders spannende demonstraties bijwonen en bijvoorbeeld zelf brandjes blussen. Natuurlijk zijn er verschillende auto’s en ander materieel waaraan zij zich kunnen vergapen. En er is ook dit jaar weer een groot springkussen.

Kom ook naar de landelijke veiligheidsdag, geschikt voor groot en klein

Het evenement vindt plaats op de Esplanade, Forum, De Diagonaal, Grote Markt/Korte Promenade, Koetsierbaan, Brouwerstraat, Schutterstraat, Schipperplein, Wandelpromenade en Stationsplein op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 17.00 uur.