Open dag Kennemerland

Open dag KennemerlandOpen dag Radio Club Kennemerland & VERON afdeling Kennemerland

Zaterdag 11 april van 10:00 tot 17:00 uur

Radio Club Kennemerland, kortweg RCK genoemd is al 49 jaar een actieve zelfstandige vereniging voor radiozendamateurs. Wij zijn een vereniging die zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in verbindingen maken. Zo hebben wij een zeer uitgebreid antennepark voor alle toegestane amateurfrequenties. Met diverse antennemasten, richtantennes, draadantennes, eindversterkers en moderne zendapparatuur is radioverbindingen maken over de hele wereld bij ons een klein kunstje. Ons zendstation is uitgerust voor amateurtelevisie, digitale modes, telegrafie, telefonie, satelliet communicatie, etc.

Radio Club Kennemerland 1RCK is aangesloten bij DARES, deze afkorting staat voor Dutch Amateur Radio Emergency Service. DARES stelt zich ten doel de kennis en kunde van gelicenseerde radiozendamateurs en geregistreerde luisteramateurs inzetbaar te maken en te houden voor het ondersteunen van professionele hulpverleningsdiensten bij de bestrijding van rampen en andere grootschalige incidenten.

Op onze open dag zijn dus alle facetten van radio te bekijken en te beluisteren. Altijd al eens willen kijken waar die hoge masten met grote antennes voor dienen dan is dit de kans om al uw vragen te laten beantwoorden.

De afdeling Kennemerland is opgericht in 1945 en heeft sinds vier jaar een samenwerkingsverband met RCK. Gezamenlijk hebben wij het contest station PA6Y en zijn we hoofdzakelijk actief op de HF banden.

Speciaal voor deze dag zal er een oude Unimog aanwezig zijn, dit Duitse legervoertuig is voorzien van radioapparatuur welke gebruikt werd in de tweede wereldoorlog.

Ons adres

Westerduinweg 9, 1976 BV IJmuiden.

Meer informatie is verkrijgbaar op internet http://www.pi4rck.net of a20.veron.nl

U bent dus van harte welkom op onze open dag, de koffie staat klaar!
Radio Club Kennemerland 2