OPEN DAG Radio Club Kennemerland & VERON afdeling Kennemerland

OPEN DAG Radio Club Kennemerland & VERON afdeling Kennemerland

Zaterdag 30 november 2019 van 10:00 tot 16:00 uur

Radio Club Kennemerland (RCK) is een actieve zelfstandige vereniging voor radiozendamateurs. We hebben een hechte samenwerking met de afdeling Kennemerland van de landelijke vereniging voor experimenteel radio onderzoek VERON.

Wij hebben ons de laatste jaren gespecialiseerd in verbindingen maken. Zo gebruiken wij een zeer uitgebreid antennepark voor alle toegestane amateurfrequenties. Met diverse antennemasten, richtantennes, draadantennes, eindversterkers en moderne zendapparatuur is radioverbindingen maken over de hele wereld bij ons een klein kunstje.

Ons radiostation is niet alleen uitgerust voor amateurtelevisie en digitale modes. Maar ook voor telegrafie en telefonie. Daarnaast is er een EME (Earth Moon Earth) station in aanbouw voor radioverbindingen via de maan.

RCK is aangesloten bij DARES. Deze afkorting staat voor Dutch Amateur Radio Emergency Service. DARES stelt zich ten doel de kennis en kunde van gelicenseerde radiozendamateurs en geregistreerde luisteramateurs inzetbaar te maken en te houden voor het ondersteunen van professionele hulpverleningsdiensten bij de bestrijding van rampen en andere grootschalige incidenten.

Op onze open dag zijn dus alle facetten van radio te bekijken en te beluisteren. Altijd al eens willen kijken waar die hoge masten met grote antennes voor dienen? Dan is dit de kans om al uw vragen te laten beantwoorden!

Het adres van Radio Club Kennemerland

Westerduinweg 9
1976 BV IJmuiden

Zoekt u meer informatie? Dat is verkrijgbaar op internet. Bijvoorbeeld op www.pi4rck.net of a20.veron.nl

U bent dus van harte welkom op onze open dag. De koffie staat klaar!