Piet Sterrenburg PE0ALM ontvangt VERON Gouden Speld

Piet Sterrenburg PE0ALM ontvangt VERON Gouden SpeldTijdens de afdelingsavond van VERON afdeling A16 (de Gorinchemse Amateur Club) afgelopen december werd voorzitter Piet Sterrenburg (PE0ALM) namens de afdeling door Ron (PD0NUD) toegesproken. Ron zette Piet flink in het zonnetje. Dit in verband met zijn 40 jaar inzet als voorzitter voor de afdeling. Maar natuurlijk liet de afdeling het hier niet bij zitten…

Tijdens de clubavond afgelopen week (6 februari 2020) liep alles anders dan Piet gewend was. Hij werd door Peter Zwamborn (PE1GEX) naar voren gehaald. En op dat moment stapte ook de echtgenoot van Piet binnen. De verrassing was compleet.

Namens de VERON werd aan voorzitter Piet Sterrenburg PE0ALM de Gouden Speld uitgereikt. De aanleiding was natuurlijk de 40 jaren dat hij bestuurlijk bij de Gorinchemse Amateur Club betrokken was. Zijn vrouw kreeg voor deze gelegenheid een fraaie bos bloemen aangeboden. Dit heugelijk feit haalde zelfs de lokale media.

Bijgesloten foto’s van Ewoud Klomp geven een goede sfeerimpressie.

Charlotte Brands
Secretaris VERON A16
Goringemse Amateur Club


VERON A16 is een afdeling van de VERON. Dat is de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland. En deze afdeling werd opgericht op 2 maart 1946. Daarmee is ze een van de oudste afdelingen.

Een aantal afdelingsleden zijn in oktober 2011 “De Gorkumse Ronde” begonnen. En die ronde is iedere zondag om 11:00 uur lokale tijd. Hiervoor stem je af op 145.350 MHz. De rondeleiders zijn PD2CDF en PA9F.