Nieuw 10 GHz baken in Assen

Nieuw 10 GHz baken AssenEr is een nieuw 10 GHz baken in Assen on air. De afgelopen weken is hard gewerkt om het nieuwe 10 GHz baken in Assen in de lucht te krijgen. Vanwege verbouwingsactiviteiten en de Corona beperkingen, was de opstellingsplaats met relais PI2/PI6ASN, PI2NON en ASN HamNet zeer slecht toegankelijk. Het baken is inmiddels geplaatst. Het zend uit op 10368.981 MHz met de call PI7ASN in CW van uit locator JO32GX59RS. Power is ca 800 mW in een 16 slots Golfpijp Antenne op een hoogte van 33 meter aan de liftschacht.

Linkverbinding

Daarnaast zijn er nieuwe linkverbindingen op 5 GHz geplaats voor besturing en maakt nu ook weer EchoLink werkend naar PI2ASN-R.

Dank gaat uit naar Hans PE1CKK, Reinoud PE1CYM en Willem PB8W voor hun inzet en natuurlijk alle hulp lijnen op de achtergrond.

Met dank aan Eene PA3CEG, namens de relaisgroep Assen.

 

Radioamateur bakens in Nederland

Ga van dit bakens overzicht naar het VHF-repeaters overzicht

Ben je op zoek naar het enige echte volledige en actuele overzicht van de radioamateur bakens in heel Nederland? Bekijk en/of download dan nu gelijk de volledige lijst van onbemande amateurstations (een .xlsx bestand) van de geheel vernieuwde website van Agentschap Telecom.

Deze genoemde XLSX lijst wordt zeer regelmatig door het Agentschap Telecom bijgewerkt, en is dus leidend in de Nederlandse radiobaken gemeenschap. Maar let wel op als je ‘m download en bewaard dat je bij gebruik altijd eerst even moet checken of er wellicht al weer geen nieuwere te downloaden is. De veranderingen volgen elkaar soms wel in bijzonder hoog tempo op.