CW ontvangstrapporten Knacksat CubeSat gevraagd

CW ontvangstrapporten Knacksat CubeSatHet projectteam vraagt om CW ontvangstrapporten van de Knacksat 1U CubeSat die op 3 december 2018 door een SpaceX raket is gelanceerd. De satelliet bevindt zich mogelijk in de veilige modus. Vertragingen bij de lancering hebben mogelijk de accu’s van dit vaartuig uitgeput.

Als gevolg hiervan kan de antenne niet volledig zijn uitgeklapt. In de veilige modus kan de satelliet de accu’s opladen en opdrachten van het grondstation ontvangen. Door dit alles trekt het team van de University of Technology van King Mongkut in Thailand deze conclusie.

Baken

Het Knacksat-team is op zoek naar CW ontvangstrapporten van het baken op 435,635 MHz. Tot nu toe zijn er al een aantal rapporten gepost. Maar er zijn beslist meer rapporten nodig. Het zeer zwakke signaal maakt het decoderen van het telemetrie signaal bijna onmogelijk. Iedereen die de satelliet ontvangt, wordt met klem gevraagd om een ​​e-mail te sturen of om een online rapport in te dienen.

Het Knacksat-team zegt dat ontvangst met een EME antenne mogelijk is. Eveneens is het team naarstig op zoek naar een station dat een MP3 bestand kan zenden naar de satelliet. Hiermee wijzigt de VHF uplink frequentie. Met de bedoeling de satelliet uit de veilige modus te halen.