Radioamateur VHF-repeaters in Nederland

Radioamateur VHF-repeaters in Nederland

Ben je op zoek naar het enige echte volledige en actuele overzicht van de VHF-repeaters in héél Nederland? Bekijk en/of download dan nu gelijk de volledige lijst van onbemande amateurstations. Het is een open standaard (ODS) bestand. Immers, de overheid is verplicht documenten in open standaarden beschikbaar stellen. Vandaar dat het geen Microsoft Excel (XLS) bestand is. Dat mag niet (meer). Want dat is een gesloten standaard. Maar even terug naar dat ODS bestand. Dat staat op de geheel vernieuwde website van Agentschap Telecom.

Maar let wel op. Dat bovengenoemde ODS lijstje wordt zeer regelmatig door het Agentschap Telecom bijgewerkt. En het is dus leidend in de Nederlandse repeater gemeenschap. Dus download je het bestand en bewaar je het voor later gebruik? Dan bij dat latere gebruik wel altijd eerst even checken of er wellicht al weer geen nieuwere versie te downloaden is. De veranderingen volgen elkaar soms wel in bijzonder hoog tempo op.

VHF is de afkorting van Very High Frequency. Daarmee bedoelen we de frequenties tussen de 30 en 300 megahertz (MHz). De hierbij behorende golflengtes lopen van 1 tot en met 10 meter. Dus onze 2 en 6 meter banden vallen beide onder de noemer VHF. Immers, we hebben het dan over 144-146 MHz en 50 MHz.