43ste GHz-bijeenkomst in Dorsten, Duitsland

43ste GHz-bijeenkomst DorstenDe 43ste GHz-bijeenkomst in Dorsten, Duitsland vindt plaats op 15 februari 2020. En wel in de Volkshogeschool/bibliotheek Dorsten. Om precies te zijn het Bildungszentrum Maria Lindenhof. Behalve de traditionele uitreiking van de DARC-UKW-contestbokaal wordt ook de GHz-tagung aanmoedingsprijs uitgereikt. Net als de voorgaande jaren stelde de organisatie wederom een interessant programma samen. De bijeenkomst spitst zich toe op amateurradio op frequenties boven 1.3 GHz. Hier worden talrijke voordrachten gegeven en is er de mogelijkheid persoonlijke gesprekken te voeren. Meer dan 200 radioamateurs bezoeken jaarlijks dit evenement. Immers, hier worden de nieuwste ontwikkelingen op de GHz-banden besproken.

Programma 43ste GHz-bijeenkomst Dorsten

Zo spreekt bijvoorbeeld Gerald Ihninger, OE2IGL over het vaststellen van ruisgetallen van ontvangers en antennerendement in de hogere GHz-banden. Manfred Plötz, DL7YC, geeft een samenvatting van 47 GHz EME facts and findings. Ook stelt Dominique Fässler, HB9BBD, een polarisator voor 10 GHz voor. Jens Schoon, DH6BB, houdt een terugblik op een jaar QO-100. Maar dat is nog lang niet alles. Verdere onderwerpen zijn onder ander een 2 meter-transverter voor de IC-7300 (Michael Kuhne, DB6NT). De coördinatie van bakens in de IARU-Region 1 (Andreas Imse, DJ5AR, Mathias Klug, DH4FAJ) komt ook aan bod. En dan is er ook nog het 47 GHz-baken met niveaucontrole voor meetdoeleinden van Markus Wehrl, DH5FBH. Het volledige programma van de 43ste GHz-bijeenkomst kunt u vinden op de website van de GHz-Tagung.

Zelfbouw meten

Tijdens de middagpauze zijn zoals gebruikelijk meetstations beschikbaar om meegebrachte zelfbouw door te meten. Daar staan meerdere netwerk- en spectrumanalysers voor de GHz-banden klaar. Onder andere door Dirk Fischer, DK2FD und Jos Disselhorst, PA3ACJ beschibaar gesteld. Bovendien zijn frequentie-  en vermogensmetingen tot in de hogere GHz-banden mogelijk.

Waar en wanneer

  • Zaterdag 15 februari van 9 tot 17 uur
  • Volkshochschule/Bibliothek Dorsten
    Bildungszentrum Maria Lindenhof aan de B224
    Im Werth 6, 46282 Dorsten, Duitsland
  • Organisatie DARC-Ortsverband Herrlichkeit-Lembeck en de DARC-Distrikt Westfalen-Nord

Bron: DARC.de