Online lezing DATV reduced bandwidth op 26 maart 2021

Online lezing DATV reduced bandwidth op 26 maart 2021Op 26 maart 2021 organiseert VERON een online lezing DATV Reduced Bandwidth door Rob, PE1ITR. Augustus 2020 is al eerder aandacht geweest voor deze mode tijdens een RB-DATV experiment dat is gehouden op de 2-meter en 70-centimeterband. Doormiddel van het laag houden van de sample rate (125 kSamples) is de bandbreedte beperkt tot 170 kHz. Waardoor het mogelijk is Digitale-TV beelden uit te zenden op lagere frequentiebanden. Bovendien ontstaat de mogelijkheid voor een keur aan innovatieve experimenten met Digitale-TV.

Online lezing DATV-RB

  • Datum: 26 maart 2021
  • Tijd: start 20.00 uur
  • Online via GotoMeeting met maximaal 250 deelnemers
    Link staat in de komende VERON Nieuwsbrief van maart.
  • Livestream via VERON YouTube-kanaal
  • Vooraf aanmelden is niet nodig, maar vol is vol.

Rob PE1ITR zal tijdens deze lezing uitleg geven over zijn Portsdown station. Het Portsdown project is juist bedoeld voor radioamateurs die nog te weinig kennis hebben om zelf een DATV station op te bouwen. Ook dit is een mooie gelegenheid om met breedbandsignalen te gaan experimenteren.

DATV Reduced Bandwidth contest op 6m, 2m en 70cm

In het weekend van 17 – 18 april en 21 – 22 augustus 2021 organiseert de VERON VHF en hoger commissie een DATV Reduced Bandwidth contest op de banden 6-meter, 2-meter en 70-centimeter. De contest start op zaterdag 12:00 uur UTC en duurt tot zondag 18:00 uur UTC. VERON nodigt iedereen uit om deel te nemen. Deelname kan door het, in de ATV wereld, bekende log in Excel-format op te sturen naar atv-contest@veron.nl. De Excel is te downloaden via de website van de VHF en Hoger commissie. Deze is te vinden op de pagina reglementen en logs. Maar wel even naar beneden scrollen. Let op dat je versie 5 download. Deze komt binnenkort op de pagina van de VHF en Hoger commissie beschikbaar.

DATV ontvangen kan al met een RTL-SDR-dongle

Ben jij nog onbekend met RB-DATV? Dan is dit een mooie gelegenheid om eens aan deze mode te ruiken. Ontvangen kan namelijk al met een RTL-SDR-Dongle en gratis software.

Meer informatie