Morse Challenge DvdRA definitieve uitslagen

Morse Challenge 2018 tijdens de Dag voor de Radio Amateur in Zwolle

Uitslagen morse challenge dag voor de radioamateur 2018

Dit jaar is de Morse Challenge voor het eerst gehouden op de nieuwe locatie in de Hanzenzaal Zwolle. 17 deelnemers hebben meegedaan aan de verschillende morsewedstrijden, waarvan er 15 hebben deelgenomen aan de Morse Challenge. Deelnemers ontvangen het Morsevaardigheidstest certificaat, waarop vermeld staat de maximum snelheid die zij hebben behaald.

Uitslag ladderwedstrijd

Morse Challenge, klik op de afbeelding

Morse Challenge bestaat uit drie onderdelen

Als eerste beginnen de deelnemers met de ladderwedstrijd. Hier worden door de deelnemers woorden met oplopende snelheid opgenomen. Allereerst een woord in een snelheid van 5 wpm dat oploopt tot een woord van 80 wpm. De woorden krijgen allemaal een eigen waardering, vertaalt in een aantal punten. Bijvoorbeeld het woord ‘oom’ krijgt minder punten dan het woord ‘eendeneieren’ in 60 wpm.

Foutloos opnemen van calls bestaande uit letters, cijfers en leestekens, met QRM/QRN/QSB en met een snelheid van ongeveer 20 woorden per minuut.

Foutloos opnemen van een stuk klare tekst met een snelheid van 18 woorden per minuut gedurende drie minuten. De deelnemers kregen na afloop vijf vragen om te beantwoord.

Na afloop krijgen de deelnemers vijf vragen gesteld over de inhoud van de tekst. Tijdens het opnemen mag er door de deelnemers niets worden genoteerd.

Uitslag laddercompetitie na 6 wedstrijden

Klik op de afbeelding

De resultaten van deze drie onderdelen van de Morse Challenge zijn gewogen naar moeilijkheidsgraad. Dit jaar is dat 40/40/20% voor de onderdelen Ladder/Calls/Vragen. De overall winnaar is de Super Vonkenboer en dit jaar is dat Dick Hissink PA3CW geworden! De Super Vonkenboer Beker zal volgend jaar september uitgereikt worden, tijdens de HF Dag in Apeldoorn.

Binnenkort is het hele artikel van Hans PA0Q te lezen in de Electron.

Ontvang je de Electron nog niet?
Word lid van de VERON en ontvang de Electron 12 keer per jaar.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de resultaten. Ook namens de mede organisatoren Ad Wouterson PA2PCH, Harm Paas PA0HPG en Remy Denker PA0AGF.

Heel graag tot volgend jaar!

73! Hans PA0Q