Nieuwe VERON website in de lucht

Op de Dag van de Radioamateur, 1 november 2014, is de nieuwe VERON website in de lucht gebracht.

Met een druk op een grote rode knop liet algemeen voorzitter Remy Denker, PA3AGF, samen met de leden van de ICT-werkgroep, de oude site plaatsmaken voor de nieuwe site.

Nieuwe look

De nieuwe VERON website is helemaal uitgevoerd in de nieuwe VERON look. Daarmee krijgen bezoekers van de site ook meteen een voorproefje van de nieuwe look. Die zal de vereniging de komende maanden in al haar uitingen, online en offline, doorvoeren. De nieuwe look is ontstaan als spin-off van de nieuwe website die op het moderne WordPress CMS draait.

Webwinkel en ledensectie

Binnenkort volgt een webwinkel waar via iDeal en creditcard producten van het Service Bureau gekocht kunnen worden. Snel daarna een ledensectie met informatie exclusief voor VERON leden en de mogelijkheid om het Electron magazine online te lezen. Hiervoor wordt een beveiligde SSL verbinding gelegd tussen de VERON website en de VERON ledenadministratie, het VAS. Deze verbinding id al actief en garandeert een veilig bezoek aan de nieuwe site.

Nieuwe ICT koers

Met de komst van de nieuwe website slaat de VERON ook een nieuwe koers in op ICT gebied. Een koers die door oud HB-lid Koert Wilmink (PA1KW) al was ingeslagen. Zo beheert de ICT-werkgroep drie eigen servers waar niet alleen de nieuwe website op draait. Verschillende applicaties die nu nog her en der draaien worden de komende tijd naar de eigen omgeving verhuisd en daar beheerd. Centraal beheer van deze applicaties maakt de vereniging minder afhankelijk van derden en bespaart vrijwilligers veel tijd. Die tijd kan dan weer aan de radiohobby besteed worden!

Ruimte voor afdelingen en werkgroepen

Afdelingen, werkgroepen en commissies die worstelen met het beheer van hun website, kunnen deze ook bij de ICT-werkgroep onderbrengen. Lokale webmasters hoeven dan alleen nog maar naar de inhoud te kijken, en zich niet meer bezig te houden met het technisch beheer. Deze sites draaien dan op hetzelfde CMS als de “moedersite” in dezelfde herkenbare VERON stijl. Het technisch beheer wordt overgenomen door de ICT-werkgroep. Daarbij behouden de afdelingen wel het beheer over de inhoud, die ook gedeeld kan worden met de VERON site. Een nieuwe afdelingswebsite draait altijd op een VERON subdomein, bijvoorbeeld a59.veron.nl. Daardoor zijn er voor afdelingen ook GEEN kosten aan deze website verbonden! Het is niet mogelijk om de afdelingssite op te leveren op een eigen domein.

De eerste afdeling die deze keuze heeft gemaakt en inmiddels hun website live hebben is A59 Nieuwe Waterweg. De website van webmasters Jeffrey PH7GIS en Robert PD7RB is te zien op a59.veron.nl.

Afdelingen en commissies die ook naar het nieuwe platform willen, kunnen zich melden bij de ICT-werkgroep via het contactformulier.

Webredactie

De nieuwe VERON website heeft een eigen webredactie die nauw samenwerkt met de Electron redactie. Men is nog op zoek naar mensen die willen helpen de website te vullen met leuke artikelen. Geïnteresseerden kunnen zich bij de webredactie melden via het contactformulier.