G0UPL ontvangt eerste Homebrew Heroes Award

Homebrew Heroes Award voor Hans, G0UPLHans Summers G0UPL heeft op 13 oktober 2019 het eerste Homebrew Heroes Award in ontvangst mogen nemen. Het Homebrew Heroes Award is dit jaar voor het eerst uitgereikt en moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. Hans heeft niet alleen dit Award mogen ontvangen. Maar zal ook aanwezig zijn op de zelfbouwtentoonstelling  tijdens de Dag voor de RadioAmateur.

Homebrew Heroes 2019

Hans Summer krijgt het Homebrew Heroes Award omdat hij al jaren lang laat zien dat zelfbouw nog steeds springlevend is. Hans blijft innoveren en komt ook regelmatig met nieuwe ontwerpen. Op de website van G0UPL zijn dan ook regelmatig nieuwe ontwerpen te vinden.

Martin Butler, M1MRB from London added, Hans has continually demonstrated to all with at least one eye open that the traditional homebrew craft and science is alive and well. I am glad that I was not part of the choosing process per se but I am very pleased to accept the recommendation.

I’ve watched Hans Summers continue to innovate in his design of terrific homebrew kits and products that have made a fantastic impact on the amateur radio market place, added Colin Butler M6BOY, of County Kilkenny, Ireland.

Hans, G0UPL komt naar de DvdRA

Hans is dit jaar ook een van de deelnemers op de zelfbouwtentoonstelling tijdens de dag voor de RadioAmateur. Hans is hier in de gelegenheid om u te woord te staan om meer uitleg en advies te geven.  Tevens heeft G0UPL een koffer vol bouwpakketten bij zich. U heeft dus geen excuus om niet met zelfbouwen te beginnen.

Electron september 2019

Recentelijk is nog een van de ontwerpen uitvoerig behandeld in Electron (september 2019). Hierin is een van de ontwerpen van Hans te vinden, de QCX CW QRP transceiver. Cor, PA0GTB gaat uitvoerig in op dit ontwerp met de bekende ATmega328p microcontroller. Ook is aanvullende informatie te vinden op het VERON Techniekforum.

Redactie heel benieuwd naar uw zelfbouwervaringen

Natuurlijk verneemt de redactie graag wat uw ervaringen zijn met in elkaar zetten van deze bouwpakketten. Maar natuurlijk ook naar uw andere zelfbouwervaringen. Aarzel niet en volg het voorbeeld van Cor PA0GTB en stuur uw artikel in. Gebruik hiervoor het e-mailadres redactie@veron.nl of gebruik het contactformulier op de website.

Meer informatie

Bron: homebrewheroes.org

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?