Electron september 2019

Electron september 2019Op de Electron september 2019 voorpagina

Op de voorpagina van de Electron september 2019 een Single band QRP CW-tranceiver van QRP labs.

QCX Single band QRP CW-transceiver

Cor, PA0GTB kon het niet laten. Na een aantal artikelen over CW projecten ging Cor weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Maar na wat rondvragen en een zoektocht op het internet is Cor uitgekomen bij QRP-labs. De QCX is een single band QRP CW-tranceiver die compleet als bouwkit is te leveren. Niet alleen leuk voor thuis maar ook een leuk bouwproject voor de afdeling.

Seinen en opnemen?

Bij de VERON-afdeling 42, Voorne-Putten en omstreken, wordt al vanaf 2013 wekelijks een morsecursus gegeven. Om de aantekening ‘CW-included’ te bemachtigen moet de cursist een voor het Agentschap Telecom erkend examen met goed gevolg afleggen. Dit erkende examen wordt afgenomen in België.

Forten On the Air, 14 en 15 september 2019

In april 2017 heeft de contestgroep CG1884 meegewerkt aan de regionale opening van het fortenseizoen. Naar aanleiding hiervan en een praatje met diverse radioamateurs heeft de contestgroep tijdens de open monumentendag 2018 geprobeerd om diverse forten en waterlinies te activeren. Mogelijk zijn er nog meer radiozendamateurs die een fort tijdelijk privé of met de afdeling willen of kunnen activeren.

Winter YOTA 2019

Dit jaar, van 12 tot 15 december, is het tijd voor Winter-YOTA. Een lang weekend voor jongeren in het teken van amateurradio. Wil je meer leren over radiozendamateurisme? Heb je net je radiolicentie gehaald of ben je nog aan het leren? Of ben je al een aantal jaar actief? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit unieke evenement dat vol staat met radio activiteiten en vooral veel plezier!

DvdRA dag voor de radioamateur 201959e Dag voor de RadioAmateur

Aanmelden deelnemers is gestart voor Dag voor de RadioAmateur die op zaterdag 2 november in de IJsselhallen Zwolle gehouden zal worden.

En verder in Electron september 2019

  • Vossenjagen
  • Special calls rond 75 jaar Market Garden
  • 100 jaar radio-omroep
  • HF rubriek
  • NL-post
  • In memoriam
  • Komt u ook?
  • En nog veel meer…

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Electron is het maandblad van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). Waarin elke maand weer leuke artikelen en zelfbouw projecten in staan. Electron wordt niet alleen voor, maar vooral door de VERON leden geschreven.

Word lid van de VERON en vul het online aanmeldingsformulier in.