Eindredactie Electron en Corona

Wat gaan we doen?Eindredacteur Lisa van LM tekst met zorg vertelt over de surrealistische toestand waarin Electron van april tot stand kwam. Want corona of niet: Electron gaat door!

8 maart 2020

Zodra de eerste maatregelen rond het indammen van de verspreiding van het coronavirus bekend werden, begon bij de eindredactie een wedstrijdje improviseren. De kopij was binnen, geredigeerd en nagekeken. We begonnen net met de fase van opmaken en nakijken van het blad. Intussen volgden de ontwikkelingen rond corona elkaar in sneltreinvaart op. We wisten dus het risico levensgroot was dat delen van Electron, nog voordat de inkt droog was, achterhaald zouden zijn. Wat te doen? En hoe?

Improviseren

Hoofdredacteur Bastiaan PA3BAS was nog aan het werk maar stond paraat voor extra nakijkrondes. We hadden contact met VERON-voorzitter Remy PA0AGF over een brief voor de website. Of die ook mee kon in Electron? En wat moesten we doen met Komt u Ook? En met de aankondigingen van radiomarkten? En de dodenherdenking? Het contact met de opmaker van Ontwerpstudio G.O. was intensief te noemen. In de haast wat plekjes in het blad vrijgespeeld voor de corona-kopij. We besloten bij de evenementen maar attenderingen te plaatsen met de waarschuwing: kijk eerst op de site of alles doorgaat!

20 maart 2020

Vrijdag 20 maart was het D-Day. Alles moest kant- en klaar naar de drukker. Dat was een koortsachtige dag! Klopt alles nu echt? Geldt dat ook voor alle corona-kopij? Bastiaan kon gelukkig helpen met de laatste dingen. Weer even kort overleg over Komt u Ook. Eruit halen leverde eindeloos gepuzzel met lege pagina’s op. En die tijd was er niet. We besloten de rubriek te handhaven met een disclaimer erbij. Vrijdag rond 16.00 uur kon het blad dan eindelijk naar de drukker. Electron komt er dus aan!

Mei

Wat er komende maand gaat gebeuren met Electron van mei? Om te beginnen een telefonische redactievergadering. Gelukkig hebben we nog aardig wat materiaal liggen! En we weten zeker dat alle bijeenkomsten tot zeker 1 juni zijn verboden. Al eerder deden we de oproep om bouwprojecten en andere initiatieven in te sturen. Dat doe ik bij deze nogmaals. Stuur een foto en een tekst met wat het precies is aan electron@veron.nl. De redactie kan eventueel helpen. Schroom dus niet om contact op te nemen.

Samen kunnen we zorgen dat het radiovirus zich WEL ongebreideld kan verspreiden!

Veel radioplezier!