Medewerker Agentschap Telecom ontvangt Vederprijs

Medewerker Agentschap Telecom ontvangt VederprijsOp woensdag 18 mei nam Ben Witvliet (PE5B), technisch specialist bij Agentschap Telecom de Vederprijs in ontvangst. Hij ontvangt deze prijs voor zijn promotieonderzoek naar noodcommunicatie dat hij uitvoerde op de Universiteit Twente. De Vederprijs wordt sinds 1929 jaarlijks uitgereikt ter bevordering van de ontwikkeling van de wetenschap en techniek op het gebied van radiocommunicatie.

Elk jaar reikt de Stichting Wetenschappelijk Radiofonds Veder de zogenaamde Vederprijs uit aan personen die een baanbrekende bijdrage hebben geleverd op het gebied van radio –en telecommunicatiewetenschap. Witvliet heeft in zijn promotieonderzoek gekeken of het mogelijk is om op grote afstand met elkaar te communiceren als alle netwerken wegvallen. Het gaat om gebieden waar geen telecommunicatie-infrastructuur is of gebieden waar de infrastructuur door een natuurramp is verwoest. Zijn promotieonderzoek laat zien dat de natuur ons een alternatief biedt. Met behulp van Near Vertical Incidence Skywave (NVIS), is het mogelijk om snel en eenvoudig een doeltreffend communicatienetwerk te realiseren dat een gebied van 400 bij 400 km bestrijkt.

Ben Witvliet ontvangt de Vederprijs van Françoise Kosters, voorzitter van het Vederfonds.
De Stichting Wetenschappelijk Radiofonds Veder laat weten: “Ben Witvliet heeft uniek experimenteel werk verricht op het gebied van radio propagatie op HF, via verticaal opgestraalde golven (NVIS).

Lees het bericht op de website van het AT.