IARU wordt intellectueel eigenaar van het “Operating Standards” boekje

IARU wordt intellectueel eigenaar van het “Operating Standards” boekje

Gedurende de afgelopen acht jaar is het boekje “Ethics and Operating Procedures for the Radio Amateur” een standaardwerk geworden. Het beschrijft de beste methodes van werken op de amateur banden. Het boekje is inmiddels beschikbaar in vele talen. Het boekje is oorspronkelijk geschreven door John Devoldere (ON4UN) en Mark Demeuleneere (ON4WW), en is een referentiewerk voor alle radioamateurs.

Het boekje kan gevonden worden op http://www.hamradio-operating-ethics.org/

IARU wordt intellectueel eigenaar van het "Operating Standards" boekjeMark en John hebben onlangs contact gezocht met de IARU om aan te geven dat ze het toepasselijk zouden vinden wanneer de IARU de intellectueel eigenaar van het schrijven zou worden. Dit omdat de IARU het boekje dan ook in de toekomst actueel kan houden.

De “Administrative Council” van de IARU heeft dit aanbod dankbaar aanvaard. John en Mark worden geprezen voor al het werk dat ze in dit document hebben gestoken. Op 5 mei 2016 ontmoetten Mark en John IARU Regio 1 president Don Beattie (G3BJ) in Brussel om het document officieel te overhandigen. De IARU zal dit werk nu voortzetten en het document in de toekomst relevant en up-to-date houden.