Intruder PI2NOS loopt tegen de lamp

Intruder PI2NOS loopt tegen de lampInspecteurs van Agentschap Telecom zijn vorige week opgetreden tegen een jonge man die zonder vergunning uitzendingen heeft gedaan op PI2NOS.

Tijdens het onderzoek werden diverse zenders aangetroffen die hij niet mocht hebben. Deze hebben de inspecteurs in beslag genomen en zij zullen daar een proces-verbaal van opmaken.

De officier van justitie legt naar verwachting hier een boete voor op en beslist wat er met de in beslag genomen zaken gebeurt. Naast dit proces-verbaal wordt onderzocht of er ook een last onder dwangsom kan worden opgelegd, waardoor aan deze jonge man bij hernieuwde illegale uitzendingen onmiddellijk een stevige bestuurlijke boete kan worden opgelegd, zonder dat daar een uitgebreid onderzoek in de woning aan vooraf hoeft te gaan.

Ondanks het feit dat het lokaliseren van intruders of zich misdragende zendamateurs een lastige zaak is, zijn de inspecteurs vol goede moed en hopen op korte termijn meer successen te kunnen melden. Informatie over dergelijke personen blijft van harte welkom via repeaterstoringen@agentschaptelecom.nl. Hier is al veel bruikbare informatie door zendamateurs gemeld.