Angeline van Dijk directeur-hoofdinspecteur Agentschap Telecom

Angeline van Dijk directeur-hoofdinspecteur Agentschap Telecom

Angeline van Dijk (Foto: Agentschap Telecom)

Angeline van Dijk (1967) is vanaf 1 augustus 2019 de nieuwe directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom. Ze volgt daarmee Peter Spijkerman op. Spijkerman werd op 1 december 2018 benoemd tot directeur Nationale Coördinatie Groningen (NCG). Daar geeft hij nu leiding aan de uitvoering van de versterkingsoperatie in het aardbevingsgebied.

In haar nieuwe functie zal Angeline van Dijk zich onder meer richten op de introductie van 5G in Nederland. Maar ook thema’s als cybersafety en digitale weerbaarheid vallen onder haar vleugels. “Een prachtige uitdaging”, aldus Van Dijk, “want goede en betrouwbare netwerken zijn een randvoorwaarde voor ons maatschappelijk welzijn en economische groei.  De samenleving kan er geen dag meer zonder. Dat maakt het werk van Agentschap Telecom heel relevant en interessant.” Daarnaast wordt ze natuurlijk ook verantwoordelijk voor de activiteiten van Agentschap Telecom op het gebied van het radio-amateurisme in Nederland.

Even wat meer achtergrond over van Dijk. Ze was sinds 2017 algemeen directeur bij Zorg van de Zaak. In de jaren daarvoor was zij onder meer zeven jaar divisiedirecteur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. En ze studeerde Nederlands Recht en Politicologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden en Oxford University.

De VERON verwelkomt Angeline van Dijk in haar nieuwe functie.