Into The Wild met jamboree on the air, JOTA-JOTI 2019

Into The Wild met jamboree on the airIeder jaar organiseert Scouting Nederland het JOTA-JOTI weekend. Dat dit jaar valt op 18 tot en met 20 oktober. Tijdens dit weekend zijn scouts bezig met meerdere technieken en activiteiten. Een heel gezellig weekend amateurradio en technieken voor alle leeftijden.

Into the wild

Het thema van dit jaar is afgeleid van een jubileum binnen scouting Nederland. De welpen, leeftijdscategorie 7 – 10 jaar bestaat dit jaar 100 jaar. Dit komt ook terug in de badge. De jungletak staat voor het thema, into the wild! Daarnaast staan de woorden JOTA en JOTI ’19 waarbij  tevens het idee achter de JOTA-JOTI weergeven door middel van de antenne, de muis en de koptelefoon. Ook zien we een sleutel op de badge. De sleutel wordt afgemaakt met een echt scoutvoorwerp, de das! Daarnaast staat JOTA-JOTI symbool aan encryptie, en het bouwpakketje heeft het digitaal tellen door middel van het 2-talig getallenstelsel. Vandaar dat het jaartal 2019 weergegeven wordt in een binair getal.

Moonbouncen met CAMRAS

Ook dit jaar werkt scouting Nederland weer samen met CAMRAS om het moonbouncen mogelijk te maken, mede dankzij de inspanningen van Frans PE1RXJ.

Kom gerust langs bij een van de scoutinggroepen

Kom eens kijken bij scoutinggroepen die meedoen aan de JOTA-JOTI. De amateurs die bij een JOTA helpen kunnen vaak wel wat hulp gebruiken tijdens het weekend. Denk daarbij aan het rust geven van de stembanden van de amateur, helpen bij de soldeer tafel of gewoon een gezellig praatje. Maar ook bij het opbouwen en afbreken ben je vaak van harte welkom.

VERON bedankt radioamateurs voor hun bijdrage

Alle radioamateurs die een bijdrage leveren, of u nu VERON, VRZA of geen lid bent, bijzonder bedankt voor uw bijdrage aan de JOTA-JOTI. Zonder de inzet van vrijwilligers is het niet mogelijk ondersteuning te verlenen aan de scoutinggroepen. En zouden vele scouts dit leuke evenement moeten missen. Hoe klein of groot uw bijdrage ook is het telt allemaal. Ook dit jaar zal de VERON weer een aantal scoutinggroepen bezoeken. Voor dit jaar is de omgeving Rotterdam, Zeeland uitgekozen. Ook zal dit jaar een bezoek aan PA6JAM niet ontbreken.

ElectrONline met JeugdElectron

Vorig jaar is de speciale Electron editie voor de jeugd en jongeren breed onder de scoutinggroepen verspreid. Dit jaar zal deze Electron als ElectrONline digitaal aanbieden. De voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang. In een afzonderlijk nieuwsbericht zullen we u informeren dat het online beschikbaar is.