Haarlem Jamborette internationaal scouting kamp

Haarlem Jamborette internationaal scouting kampVanaf 28 juli tot en met 6 augustus is de speciale call PA13HJ in de lucht. Stichting Haarlem Jamborette organiseert dan haar 13e internationale Jamborette in Spaarnwoude.

Elke 4 jaar een Haarlem Jamborette

Stichting Jamborette organiseert elke vier jaar een Jamborette. De laatste Jamborette is gehouden in 2015. Met 3500 deelnemers en 500 stafleden uit 15 landen. Intussen is voor 2019 het maximum aantal deelnemers bereikt. Op de Jamborette website zijn alle deelnemende groepen te zien.

Speciale roepletters PA13HJ

Van zondag 28 juli tot en met dinsdag 6 augustus 2019 zal het speciale station PA13HJ actief zijn. Een groep internationale (scouting) radiozendamateurs activeren dit station. Dit station zal op de korte golf actief zijn. Maar ook via 2 meter en 70 centimeter. Tevens zal het station in de modus spraak, morse en digitaal te werken zijn. Met als doel zoveel mogelijk scouts met zendamateurs in contact te brengen. Natuurlijk wil de organisatie proberen om de scouts van de 24e Wereld Jamboree in America te spreken te krijgen.

Het is toegestaan dat scoutingleden op het kamp zelf (onder begeleiding) achter de microfoon plaatsnemen. De ticket-activiteiten voor hen zijn van 10.00 – 12.30 uur en 14.00 – 16.30 uur lokale tijd. Dus heeft u contact met een van de jeugdleden, alvast bedankt voor uw geduld bij het maken van een QSO.

Meer informatie

Zie www.haarlemjamborette.nl voor de Haarlem Jamborette of www.qrz.com/db/PA13HJ voor ons amateurstation.