Heil Ham Radio schenkt apparatuur aan W1AW

Heil Ham Radio schenkt apparatuur aan W1AWHet Hiram Percy Maxim Memorial Station W1AW op het ARRL-hoofdkwartier in Newington, Connecticut, heeft een genereuze donatie aan apparatuur ontvangen van de Heil Ham Radio-divisie van Heil Sound.

De oprichter van het bedrijf, Bob Heil K9EID, is een baanbrekende audio-ingenieur en enthousiaste radioamateur. Op zijn aanwijzing schonk het bedrijf vier Heil Pro Set Elite HC-6-headsets, drie Heil Pro Set 3-stereohoofdtelefoons, twee Heil FS-3 press-to-talk-voetschakelaars, één Heil iCM-microfoon, één Heil PR 30-microfoon en diverse adapters.

De apparatuur is op het station in gebruik genomen ten behoeve van de vele bezoekende operators. En ook voor de spraakbulletins die W1AW elke weekdagavond uitzend.

Hiram Percy Maxim Memorial Station W1AW

Het Hiram Percy Maxim Memorial Station W1AW is een radioamateurstation dat wordt beheerd door de American Radio Relay League (ARRL), de nationale vereniging voor radioamateurs in de Verenigde Staten. Het station is vernoemd naar Hiram Percy Maxim, de medeoprichter en eerste president van de ARRL. Het station zendt regelmatig morsecode-oefeningen en bulletins uit die interessant zijn voor radioamateurs op zeven HF-banden. Evenals op 6 meter en op 2 meter. Het station is ook open voor bezoekers.

Het station bevindt zich in Newington, Connecticut, op een terrein van 7 hectare. Op dit terrein is ook het hoofdkantoor van de ARRL is gevestigd.

Van groot nut

Heil Ham Radio schenkt apparatuur aan W1AWW1AW Station Manager Joe Carcia NJ1Q zegt dat de uitrusting van groot nut zal zijn. “We hebben het geluk dat we elk jaar veel bezoekende operators mogen ontvangen. Maar al dat gebruik eist zijn tol van de uitrusting”, zei hij. “De vrijgevigheid van Heil Ham Radio om ons te helpen de apparatuur actueel te houden, wordt enorm op prijs gesteld.”

Heil Sound is een innovator op het gebied van amateurradio en produceert microfoons en schotelantennes voor omroepen en live geluidstechnici. Aan het eind van de jaren 1980 werd Heil Sound één van de eerste Amerikaanse bedrijven die thuisbioscopen creëerde en installeerde.

Ook heeft Bob Heil tal van lezingen gegeven op grote elektronische congressen en lessen gegeven aan verschillende instellingen.

Hij heeft meerdere prijzen en onderscheidingen gewonnen. En in 2007 werd hij uitgenodigd om te exposeren in de Rock and Roll Hall of Fame.

Bob Heil K9EID

Bob Heil werd geboren in 1940 in Illinois. Hij werd op jonge leeftijd een bekwame theaterorgelmuzikant en begon op 14-jarige leeftijd op te treden in verschillende lokale restaurants. Op 15-jarige leeftijd werd hij huisspeler voor het Wurlitzer-theaterorgel in het Fox Theatre in St. Louis. In die tijd leerde hij hoe hij de duizenden pijpen in die grote Wurlitzer moest stemmen.

Hij werd in zijn tienerjaren een fervent radioamateur en begon hij met het ontwerpen en bouwen van zelfgemaakte zenders, versterkers en antennesystemen.

In 1966 richtte hij Heil Sound op, experimenteerde met live geluidssystemen en werd de technicus in verschillende locaties in St. Louis. Grote geluidssystemen waren in die tijd immers betrekkelijk zwak en primitief.

Bron: ARRL

Met dank aan Ronny Plovie ON6CQ

Heil Ham Radio schenkt apparatuur aan W1AW