FOSDEM 2020 in Brussel op 1 en 2 februari

FOSDEM open-source meetingOp zaterdag 1 en zondag 2 februari vindt FOSDEM 2020 plaats in Brussel. FOSDEM staat voor Free and Open-Source Developers European Meeting.  Het is één van de belangrijkste conferenties over opensource-software en -hardware.

FOSDEM 2020 is ook interessant voor de radioamateur. Niet in de laatste plaats omdat er ruime aandacht is voor Software Defined Radio (SDR). Daarnaast is de Belgische zendamateurvereniging UBA het hele weekend aanwezig met een informatiestand.

De toegang tot dit grootse evenement is gratis en registratie is niet nodig.

FOSDEM 2020 is een groot evenement met meer dan 800 sprekers en duizenden bezoekers. Activiteiten worden gehouden in 35 ruimten, verspreid over verschillende gebouwen op de campus van de Vrije Universiteit Brussel.

Developer rooms

De deelnemers aan FOSDEM informeren elkaar niet alleen via presentaties, het FOSDEM-team vindt het namelijk erg belangrijk dat opensource-softwareontwikkelaars van over de hele wereld elkaar ook “echt” ontmoeten. Daarom hebben ze developer rooms (devrooms) opgezet met netwerkfaciliteiten en projectoren. Devrooms zijn daardoor de uitgelezen plek voor teams om elkaar te ontmoeten, te discussiëren, te hacken en hun projecten te presenteren en te demonstreren.

Software Defined Radio-programma

Het SDR-programma is op zondag 2 februari. Het begint ’s ochtends om 9:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Het programma bestaat uit zestien voordrachten, die allemaal in dezelfde ruimte worden gegeven. De agenda van het SDR-programma en de samenvattingen van de voordrachten zijn terug te vinden op de pagina van de Free Software Radio devroom.

Gratis toegang tot FOSDEM 2020

De toegang tot het evenement is gratis en bovendien is aanmelden niet nodig. Meer informatie vind je op de website van FOSDEM.