DXpeditie Bouvet Island geannuleerd, update: ms Braveheart toch behouden?

dxpeditie Bouvet Island geannuleerdDe Intrepid-DX Group kondigde onlangs aan dat het zijn langverwachte 3Y0J DXpeditie naar Bouvet Island heeft geannuleerd. Het DXpeditie-team was van plan om naar Bouvet te reizen met de ms Braveheart, eigendom van Nigel Jolly, K6NRJ. Jolly heeft de DXpeditie verteld dat Braveheart in de verkoop is. Daarom heeft hij het contract voor de 3Y0J-reis opgezegd. Maar in een onverwachte wending kan de Braveheart misschien toch behouden blijven voor DXpedities.

Update: Braveheart behouden?

“Sinds de annulering van 3Y0J hebben we nauw samengewerkt met Nigel Jolly om een nieuw plan te vormen. Met een nieuwe eigenaar van de Braveheart en een herzien financieringsplan dat Nigel Jolly in staat stelt de Braveheart te blijven beheren en het jarenlang beschikbaar zal houden voor DXpedities,” zei de aankondiging van DXpeditie co-leider Paul Ewing, N6PSE. “We zijn de details van dit plan aan het uitwerken en hopen zeer binnenkort zeer positief nieuws te hebben. We hebben niet opgegeven!”

DXpeditie Bouvet Island geannuleerd

“De wereldwijde pandemie heeft de expeditiecharteractiviteiten erg zwaar getroffen. Ook de eerbiedwaardige ms Braveheart, die uitstekende veiligheid en service heeft geboden aan vele DXpeditions.” Aldus DXpeditie co-leiders Paul Ewing, N6PSE en Kenneth Opskar LA7GIA, in de aankondiging van het nieuws op 13 juni. “Vandaag kregen we te horen dat Braveheart wordt verkocht. Als gevolg hiervan is Nigel Jolly niet langer verbonden aan het schip. Daarom is ons contract met het schip geannuleerd en wordt onze aanbetaling terugbetaald. Dit is een zeer teleurstellende ontwikkeling voor alle betrokkenen.”

Donaties worden terugbetaald

De DXpeditie zei dat het gestopt is met het accepteren van donaties en 100% van de donaties zal terugbetalen op dezelfde manier als waarop ze zijn ontvangen. “Dit proces zal enkele weken in beslag nemen, dus wees geduldig”, aldus de aankondiging. “We willen ons team bedanken voor het vertrouwen in ons. We willen alle donateurs en sponsors bedanken die gul hebben gegeven aan dit project. Ook zullen we blijven zoeken naar andere schepen en mogelijk een ander geschikt schip vinden voor een toekomstig project.”

Colvin beurs van ARRL

De ARRL kondigde in april aan dat het een Colvin Grant van $ 5.000 had toegekend aan de Intrepid-DX Group om te helpen bij de financiering van de DXpeditie naar Bouvet Island. Die expeditie stond  gepland voor januari en februari 2023. Bouvet, een afhankelijkheid van Noorwegen, is een onbewoond sub-Antarctisch eiland in het zuiden Atlantische Oceaan. Het is ook het meest afgelegen eiland in de wereld. Daarnaast is het de op één na meest gezochte DXCC-entiteit, na Noord-Korea.

 

Bron: ARRL