40e HF Dag van 2020 gaat definitief niet door

40e HF Dag gaat definitief niet doorHet TrafficBureau heeft moeten besluiten om de 40e HF Dag definitief niet door te laten gaan. Ook hier zorgen de maatregelen die genomen zijn rondom de verspreiding van het COVID-19 virus voor dermate beperkingen dat de organisatie geen mogelijkheden ziet om deze dag te kunnen organiseren. Onder normale omstandigheden zou de organisatie weer een gevarieerd programma brengen voor de radiozendamateurs die graag experimenteren op de HF-banden.

 

Wat is de HF Dag?

Elk jaar organiseert het TrafficBureau een dag speciaal voor de radiozendamateur die graag op de HF-banden experimenteert. Het is een gevarieerde dag waarbij HF centraal staat. Zo zijn er tal van presentaties over o.a. DX-en, speciale stations, modes en zelfbouw. Daarvoor zijn regelmatig buitenlandse sprekers te gast om de aanwezige zendamateur van informatie te voorzien.  Ook kunnen de winnaars van de PAbeker en PACC contest hun prijzen in ontvangst nemen. Natuurlijk is er deze dag voldoende gelegenheid om een onderling QSO te houden.

Luisteramateur

De HF Dag is niet alleen voor de zendamateur maar ook voor de luisteramateur is dit een interessante dag om aan deel te nemen. Houd de website en Electron in de gaten en neem deel in 2021 (als COVID-19 dit toelaat).

VERON DX-dinner

Traditioneel is de afsluiting van de HF Dag een gezamenlijk diner. Daar is tijd genoeg voor de deelnemers om elkaar weer eens te spreken. Niet alleen een gezellig samenzijn maar ook een gelegenheid om zaken voor het komende jaar door te nemen.

40e HF dag 2021

Graag organiseert het TrafficBureau de HF dag weer in 2021. Hopelijk is de situatie rondom het COVID-19 virus zodanig dat dit weer mogelijk is zonder de beperkende maatregelen. De organisatie informeert u hier tijdig over, via website en Electron.