Bouvet Island DXpeditie onderhandelt met nieuw schip

dxpeditie Bouvet Island geannuleerdDe plannen van de Intrepid-DX Group voor een DXpeditie naar Bouvet Island in 2023 staan weer op de agenda. In een korte aankondiging aan de “wereldwijde DX-gemeenschap”, zei DX-peditie co-leider Paul Ewing, N6PSE, dat een nieuw contract voor een charterschip in de maak is. De 3Y0J DXpeditie heeft alle donaties voor het eerder aangekondigde plan terugbetaald, nadat het contract met het charterschip Braveheart werd verbroken. Ewing gaf toe, “dat er een grote mate van onzekerheid was of we verder konden gaan.” Braveheart kapitein Nigel Jolly, K6NRJ, vertelde de DXpeditie in juni dat de Braveheart te koop werd gezet. Daarom annuleerde hij het contract voor de 3Y0J reis.

Nieuw schip gevonden

Ewing zei deze week dat het team een geschikt en betaalbaar schip heeft gevonden waarvan de schipper bereid is om een groep van een dozijn DXers mee te nemen naar Bouvet, en ze onderhandelen momenteel over de voorwaarden van dat chartercontract.

“We hebben een nieuwe aanvraag ingediend bij het Noors Poolinstituut,” zei Ewing. De leiding van het team is herzien. Er zijn nu drie co-leiders. Ten eerste David Jorgensen, WD5COV, co-leider verantwoordelijk voor operaties en antennes. In de tweede plaats Kevin Rowett, K6TD, co-leider, verantwoordelijk voor systemen en netwerken, inkoop, en logistiek. Tenslotte Ewing als derde co-leider, die toezicht houdt op de planning, public relations, tenten, en logistiek.

Visie verwezenlijken

“Samen, dit leiderschap zal een team van 12 operators samenstellen om deze visie te verwezenlijken,” zei Ewing. “We zijn onze website aan het herzien. Daarnaast beginnen we binnenkort met de fondsenwerving voor deze hernieuwde inspanning.” Hij sprak zijn dank uit voor alle eerdere sponsors van het Bouvet Island DXpeditie initiatief. Verder sprak hij de hoop uit dat zij de nieuwe inspanning ook kunnen steunen. Een nieuwe website is in de maak.

Bouvet is een subantarctisch vulkanisch eiland in de Zuid-Atlantische Oceaan, een gebied dat onder Noorwegen valt.

Bron: ARRL