Voormalig Tottenham en West Ham spits Serhiy Rebrov UT5UDX benoemd tot hoofdtrainer van Oekraïne

Serhiy Rebrov UT5UDX

Serhiy Rebrov UT5UDX is benoemd tot hoofdtrainer van Oekraïne. Nu is hij vaak actief als P3X in verschillende wedstrijden vanuit Cyprus

De voormalig spits van Tottenham en West Ham, Serhiy Rebrov UT5UDX , werd onlangs benoemd tot hoofdtrainer van Oekraïne. De 49-jarige profvoetballer, die tussen 1992 en 2006 niet minder dan 15 doelpunten scoorde in 75 internationale wedstrijden voor Oekraïne, heeft een contract voor drie jaar getekend.

Serhiy Rebrov is een voormalig Oekraïense profvoetballer. Hij zette op 20 juli 2009 officieel een punt achter zijn succesvolle carrière, na een profloopbaan die hem langs Sjachtar Donetsk, Dynamo Kiev, Tottenham Hotspur, Fenerbahçe SK, West Ham United en Roebin Kazan voerde.

UT5UDX

Serhiy Rebrov UT5UDX werd gevormd in de jeugdrangen van Shakhtar Donetsk. In augustus 1992 stapte hij over naar Dynamo Kiev, de club waar hij in de daaropvolgende jaren een grote ster zou worden. Hij werd tweemaal verkozen tot beste speler van Oekraïne, namelijk in 1996 en 1998.

Hij volgt Ruslan Rotan op, die na het vertrek van Oleksandr Petrakov in januari dit jaar werd aangesteld als interim-trainer.

Serhiy Rebrov UT5UDX die reeds assistent-coach van Oekraïne was van 2010 tot 2011, leidde eerder ook Dynamo Kiev, Ferencvaros en recentelijk ook Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten.

Zijn belangrijkste doelpunten werden echter op de beslissende momenten gescoord in de Champions Leagues van 1998 en 1999, waaronder een geweldig doelpunt tegen Barcelona.

Zijn goede prestaties in spraakmakende wedstrijden zorgden ervoor dat Tottenham Hotspur zo maar eventjes 11 miljoen euro betaalde in het jaar 2000 om hem uit Dynamo Kiev weg te halen. In Engeland slaagde Serhiy Rebrov UT5UDX er echter niet in om op hetzelfde niveau topvoetbal te spelen. Daarom werd hij uitgeleend aan Fenerbahçe SK en vervolgens aan West Ham United. Aan het einde van zijn contract in 2005 keerde hij terug naar het Oekraïense voetbal. Hij hervatte zijn vertrouwde positie in het elftal van Dynamo Kiev en overschreed de barrière van 100 competitiedoelpunten.

Serhiy Rebrov UT5UDX is naast een succesvol profvoetballer evengoed een beroemde radioamateur en bovenal een actieve contest-operator. Hij is in vele internationale wedstrijden actief in de SO-categorie.

Roepnamen

Hij was eerder regelmatig actief op de amateurfrequenties met de volgende roepnamen: 5B4AMM, M0SDX, G1W, MI0SDX, GI5W, TA2ZF, 6Y3W, 8P9AM, 5B/UT0U, EM2012R, ER0WW, 6Y/UT5UDX, 4X/UT5UDX, EA7/UT5UDX, MW/UT5UDX, R4/UT5UDX, ER/UT5UDX, YO/UT5UDX, UT5UDX/EA5 en 5B/UT5UDX.

Zijn meest bekende roepnamen zijn 5B4AMM (Cyprus) UT5UDX (Oekraïne), M0SDX (Engeland), TA2ZF (Turkije) en UT0U (Oekraïense wedstrijd-roepnaam).
Ook was hij actief als ER0WW vanuit Moldavië.

P3X

Vele radioamateurs zullen ongetwijfeld Serhiy Rebrov kennen als P3X. Dit is de z.g. wedstrijd-roepnaam van Serhiy Rebrov die actief is vanuit het eiland Cyprus IOTA AS – 004. Hij werkt regelmatig als P3X in verschillende wedstrijden. Velen onder u hebben wellicht de QSL-kaart.

Hij was ook eerder regelmatig actief als 5B/UT5UDX en bovendien ook als 6Y3W in de CQ WPX CW in 2012 vanuit Jamaica.

Zijn vader, Stanislav Rebrov, is ook een beroemde radioamateur en heeft de roepnaam UT5SI.

Bron

Met dank aan Ronny ON6CQ