CAMRAS Livestream “Wat kan je nu eigenlijk zien met de radiotelescoop?”

CAMRAS LivestreamHet CAMRAS Schotelbulletin van 2021 kondigt CAMRAS een livestream aan: “Wat kan je nu eigenlijk zien met de radiotelescoop?” Want door coronamaatregelen waaronder een avondklok is de radiotelescoop gesloten voor bezoekers en vrijwilligers. Dat maakt het voor onze vrijwilligers niet makkelijk om nu een echte Landelijke Sterrenkijkdag/-avond te organiseren met verhalen en demonstraties zoals zij altijd voor onze bezoekers met veel enthousiasme doen. Daarom op 20 maart, de Landelijke Sterrenkijkdag weer eens een livestream.

Datum en tijd van de CAMRAS livestream

Datum: zaterdag 20 maart a.s. Tijd: 15:00 – 15:30 uur. Helaas kunt u ons niet bezoeken bij en in de radiotelescoop.

Een klein team vrijwilligers bestaande uit Michel Arts, Tammo Jan Dijkema en Hans van der Meer zullen buiten bij de radiotelescoop vertellen dat de radiotelescoop die er zo heel anders uitziet dan een sterrenkijker ook echt een ander soort instrument is. De radiotelescoop werkt anders (hoe dan?) en ziet andere dingen (wat dan?) dan een gewone sterrenkijker. Dat geeft weer andere en nieuwe inzichten in hoe de Melkweg en het heelal in elkaar zit. Vanuit huis zal Ard Hartsuijker het verhaal illustreren met wat afbeeldingen of filmpjes en de live chat bijhouden waar u tijdens de livestream kunt reageren op wat het drietal buiten bij de telescoop vertelt.

Waar kunt u de CAMRAS livestream vinden?

  • op het YouTube kanaal www.youtube.com/CAMRASRadiotelescoop
  • op de livestream https://youtu.be/hkYP3TAnQhU
  • maar ook via www.camras.nl/livestreams/

Na afloop blijft de livestream bewaard en kunt u deze ook later of opnieuw bekijken.

Bij uitzonderlijk slecht weer vervalt de livestream, dat maaktr CAMRAS die zaterdagochtend bekend op hun YouTube kanaal en op hun website.

Er zijn in het weekend van 19-21 maart a.s. nog meer activiteiten tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen van andere organisaties. Die vindt u hier www.knvws.nl/evenement/landelijke-sterrenkijkdagen/

Tot zaterdagmiddag 20 maart om 15 uur!

Bron: CAMRAS Schotelbulletin 2021-02, 14 maart 2021 – nr 292