ARCDXC – United Nations actief als C7A op WMO-dag

ARCDXC - United Nations actief als C7ADe leden van de International Amateur Radio Contest DX Club (ARCDXC – United Nations) zijn actief als C7A tijdens de maand maart en vieren op die manier de WMO-dag (Wereld Meteorologische Organisatie). De WMO is een gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties. Het agentschap is de gezaghebbende metereologische stem van het VN-systeem. Met name over de toestand en het gedrag van de atmosfeer van de aarde. Maar ook de interactie daarvan met de oceanen, het klimaat en de verdeling van watervoorraden.

Wereld Meteorologische Organisatie

De World Meteorologische Organisatie telt 191 lidstaten (op 1 januari 2013). De WMO bevordert de samenwerking bij het opzetten van netwerken voor het maken van meteorologische, klimatologische en geofysische waarnemingen. Daarnaast de uitwisseling, verwerking en standaardisatie van gerelateerde gegevens. Ook ondersteunt zij technologieoverdracht, opleiding en onderzoek.

Het agentschap bevordert evenzeer de samenwerking tussen de nationale meteorologische diensten van haar leden. Ook bevordert zij de toepassing van meteorologie op openbare weerdiensten, landbouw, luchtvaart, scheepvaart, het milieu en watervraagstukken.

 

WMO opgericht in 1950

De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), opgericht in 1950, is ontstaan ​​uit de Internationale Meteorologische Organisatie (IMO), opgericht in 1873. De WMO werd in 1951 het gespecialiseerde agentschap van de Verenigde Naties voor meteorologie, operationele hydrologie en aanverwante geofysische wetenschappen. Aangezien weer, klimaat en de waterkringlopen geen nationale grenzen kennen, is internationale samenwerking op wereldschaal essentieel voor de ontwikkeling van meteorologie.

De WMO biedt het kader voor dergelijke internationale samenwerking. Sinds de oprichting biedt de WMO een unieke en krachtige bijdrag aan de veiligheid en het welzijn van de mensheid. Zo dragen Nationale Meteorologische en Hydrologische Diensten substantieel bij aan de bescherming van mensenlevens en eigendommen tegen natuurrampen En tevens aan de bescherming van het milieu en aan het verbeteren van het economische en sociale welzijn van alle sectoren van de samenleving op het gebied van voedselzekerheid, watervoorraden en transport.

International Amateur Radio Contest DX Club ARCDXC – United Nations actief als C7A

De leden van de International Amateur Radio Contest DX Club zullen actief zijn op de amateurbanden van 160 tot 6 meter inclusief 60/30/17/12 meter. En dit in CW, SSB alsook in digitale modes. Kijk ook of de International Amateur Radio Contest DX Club zal deelnemen aan de CQWW WPX SSB contest op 27 en 28 maart 2021. Overigens, dit station telt mee als Oostenrijk voor het DXCC.

QSL Manager is UA3DX Nick Averyanov (via het bureau of direct).

► STUUR GEEN QSL via 4U1VIC (Vienna International Amateur Radio Club) ◄

 

Met dank aan Ronny Plovie, ON5CQ