4U2STAYHOME – VN Internationaal Centrum in Wenen

Het VN Internationaal Centrum in Wenen Oostenrijk heeft de roepnaam 4U2STAYHOME geautoriseerd. Deze speciale roepnaam is in gebruik door de UN Amateur Radio Contest DX Club.

4U-2-STAYHOME = FOR YOU TO STAY HOME

President van de United Nations Amateur Radio Club, James Sarte K2QI keurde de speciale roepnaam goed om amateurradio goodwill en over-the-air sociale netwerken te promoten. QSL-kaarten gaan via UA3DX.

Contacten met 4U2STAYHOME tellen mee voor zowel CMA-awards als voor SHA-awards.

In de wereldwijde amateurradiogemeenschap is sociale afstand geen probleem. Hamradio werkt met radiogolven zonder grenzen. En ook staan radioamateurs bekend als communicatoren in goede tijden en in tijden van crisis. Zelfs als ze fysiek zijn opgesloten, staat de wereld wijd open voor hen. Blijven communiceren is de boodschap en daarme de vaardigheden scherp te houden voor wereldwijde berichten, indien nodig.

4U1A

De United Nations Amateur Radio Contest DX Club (ARCDXC) 4U1A in Wenen (Oostenrijk) werkt samen met de United Nations Amateur Radio Club (UNARC) in New York UN HQ (USA) 4U1UN. Om samen het bewustzijn te vergroten tijdens de wereldwijde pandemie-uitbraak COVID19. Verder wordt de drie miljoen sterke radioamateursgemeenschap aangemoedigd om met elkaar in contact te blijven en het amateur netwerk in stand te houden. Ook nodigt de ARCDXC alle amateurs uit om de krachten te bundelen. En door te gaan met de ham radio radioactiviteiten.

Alle landen worden ook aangemoedigd deel te nemen aan onze gezamenlijke missie met vergelijkbare STAYHOME-roepnamen.

Ten slotte graag de Finse Amateur Radio League SRAL op de hoogte brengen van nieuwe roepletters.
Logs zijn beschikbaar op Clublog.org en Hamlog.ru

Met dank aan Ronny Plovie (ON6CQ)