#GOTA2C – Get on the air to care

#GOTA2CDe Radio Society of Great Britain (RSGB) heeft een grote campagne gelanceerd – Get on the air to care (#GOTA2C). In samenwerking met de UK National Health Service (NHS) om de gezondheid en het welzijn binnen de radioamateurgemeenschap tijdens de COVID-19 pandemie te helpen bevorderen.

“Nu, meer dan ooit, moeten we alle vormen van communicatie optimaliseren om eenzaamheid en isolement binnen gemeenschappen te verminderen”. Zegt Paul Devlin van het NHS England Emergency Care Improvement Support Team. Amateurradio biedt een geweldige alsook ongekende kans om dit te realiseren. Ook spoort de RSGB radioamateurs in het VK en de rest van de wereld aan om actief te zijn en om ‘elkaar via de ether te steunen’.

Radioamateurs kunnen ‘on the air to care’ komen met elk radioamateurtoestel. Zelfs met een gewone handheld transceiver.

#GOTA2C

Verder zei RSGB General Manager Steve Thomas M1ACB het volgende: “We willen dat deze campagne nog meer inspireert om mee te doen en ook #GOTA2C te gebruiken wanneer radioamateurs foto’s, video’s en nieuws delen over wat ze doen op sociale media.”

GB1NHS

Paul Devlin van het NHS England Emergency Care Improvement Support Team zei dat GB1NHS (het radioamateurstation van de National Health Service in het VK) de NHS de mogelijkheid geeft om gemeenschappen overal ter wereld te bereiken, ongeacht de geografische locatie.
Deze radioverbindinge zijn los van vaste telefoonlijnen, mobiele telefoons of internetdiensten.

RSGB-communicatiemanager Heather Parsons zei dat de campagne veel media-aandacht heeft getrokken. Ondermeer kreeg de campagne aandacht op de BBC.

Ook vragen we om foto’s en korte videoclips met de hashtag #GOTA2C voegde Parsons er aan toe. “We gaan ze gebruiken in (het RSGB-tijdschrift) RadCom en voor onze wekelijkse Photo Friday op sociale media” aldus nog Heather Parsons.

Met dank aan Ronny Plovie (ON6CQ)