Special event station HB100JAM

station HB100JAMSpecial event station HB100JAM is deze zomer actief tijdens het 100-jarig jubileum van het International Scout Centre Kandersteg in Zwitserland.

HB100JAM is een speciale roepnaam die is uitgegeven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het internationale scoutcentrum in Kandersteg. Voor de periode van 27 juli tot en met 7 augustus 2023 en werkt op kortegolf, in DMR en Echolink. Vanwege de ligging van Kandersteg in een hoge bergvallei is werken over QO-100 helaas niet mogelijk en ook het werken van DX op HF heeft beperkingen.

Het station komt bij voorkeur uit op of rond de World Scout Frequencies en we hopen deze zomer veel scoutingkampen te bereiken. Het station wordt tijdens kamp “Kander 100” gerund door een klein internationaal team van radio scouts (HB9EVT, PE1MEW en Herma, DF9IB). Naast het JOTA-station zijn er activiteiten waarmee scouts uit meer dan 100 landen radio scouting kunnen ervaren.

Door de speciale roepnaam kunnen scouts ook in de microfoon spreken.

HB100JAM kijkt uit naar de vele QSOs met radio scouts. Voor skeds kun je contact opnemen met hb100jam@gmail.com.

Kander 100 is een once-in-a-lifetime Jamboree voor jongeren van over de hele wereld en is het hoogtepunt van de KISC Centenary-vieringen. Een Jamboree die Scouts en Gidsen samenbrengt uit vele landen en regio’s in het hart van de Zwitserse Alpen.

– Wereldscoutfrequenties zijn hier te vinden
– Meer informatie over Kander100

– Special event station HB100JAM