CQ World Scouts Contest

CQ World Scouts Contest 14 en 15 april 2018

CQ World Scouts Contest 9 en 10 april 2016

16e CQWS – CQ World Scouts – HF

CQ World Scouts is een jaarlijkse activiteit georganiseerd door União dos Escoteiros do Brasil – UEB (Scouting Brazilië) en erkend door de WOSM (World Organisation for Scouting Movements). De Brazilianen hebben als belangrijkste doel het promoten van de radiohobby en het uitwisselen van informatie en kennis tussen zendamateurs en scouts. Het weekend ligt ongeveer tussen 2 JOTA-JOTI’s in, waardoor de zendamateurs meer betrokken blijven bij de scoutinggroep en vise-versa.

Sinds enkele jaren doet de zendstam van Scouting Bolstergoep Riel mee aan de CQWS. We kwamen op deze contest uit omdat in onze stam niemand ervaring had met contesten en voor sommige zelfs de JOTA-JOTI de enige activiteit per jaar is.

Na wat heen en weer gemaild te hebben met de Braziliaanse scouts welke de CQWS organiseren hebben we besloten om deel te nemen. We werden ook nog gevraagd om Coördinator Nationaal te zijn, wat onder andere inhoud dat elk station wat met ons werkt extra punten krijgt.

Hoewel de condities de laatste keren verre van optimaal waren hebben we veel geleerd en ook veel plezier gehad. Omdat de contest pas om 16.00 uur utc (17.00 uur lokale tijd) begint hadden we de hele zaterdag om bezig te zijn met antennes.

Afgelopen jaar hebben we een cobwebb antenne gemaakt. Ook dit jaar willen we weer gaan experimenteren met antennes, wat we dit jaar gaan proberen weten we nog niet. Op onze website zullen de foto’s van het bouwen verschijnen rond het CQWS weekend.

Tijdens dit weekend proberen we ook weer wat zaken uit welke van pas kunnen komen gedurende de JOTA-JOTI. Kortom een heel goed moment om samen met de zendamateurs en de oudere scouts uitgebreid stil te staan bij alle technieken die aan de orde komen.

Uit naam van Braziliaanse scouts nodigen wij jullie graag uit om deel te nemen aan de CQ World Scouts contest. Wij hopen dat er vele scouts en zendamateurs elkaar treffen in deze contest ! 16 Jaar geleden kreeg de Braziliaanse organisatie de toestemming van The World Organisation of the Scout Movement om dit als scouting activiteit te promoten. Daardoor is het echte een wedstrijd voor en door scouts geworden! Ook al heb je misschien niet de gehele 24 uur tijd of zin doe gezellig mee!

Op de site van de Braziliaanse scouts staat informatie over deze contest.

Op de website: www.pi4sbr.com staat een groot deel van die informatie in het Nederlands!

Ten slotte zouden we jullie vriendelijk willen verzoeken om even een e-mail te sturen naar pi4sbr@gmail.com als jullie mee willen doen. Dit is niet verplicht maar dan kunnen wij doorgeven hoeveel deelnemers er vanuit Nederland mee gaan doen. Als er veel groepen deelnemen is de kans groter dat er vanuit Brazilië de antennes een keertje extra deze kant op gedraaid worden!

Tijdens de Jota-Joti 2016 is er bij verschillende scoutingroepen gevraagd of er interesse is om mee te doen en hier werd in een aantal gevallen positief op gereageerd.

Mocht je een station horen dat mee doet aan deze contest dan geef even een puntje weg!

Hopelijk tot werkens in de contest!

 

Namens : Escoteiros do Brasil – Equipe Nacional de Radioescotismo
Organiserend Comité CQWS
http://www.radioescotismo.com.br

PI9TP Thomas More groep Prinsenbeek
Edwin Janssen PE5ENJ

PI4SBR Scouting Bolstergroep Riel
Bart van Hoek PA1BVH
www.pi4sbr.com
www.facebook.com/pi4sbr
Twitter: @pi4sbr