Laatste activatie PG6N tijdens Reddingbootdag Noordwijk

Vuurtoren NoordwijkAmateurstation PG6N is voorlopig voor het laatst actief vanuit de vuurtoren in Noordwijk tijdens de Reddingbootdag op 28 april aanstaande. Dit wegens de geplande restauratie van de Vuurtoren tijdens de zomer van 2018 in opdracht van Rijkswaterstaat.

Bezoek en rondvaart voor donateurs

Bezoek is alleen mogelijk voor donateurs (Redders) van de KNRM, die ook de gelegenheid krijgen voor een rondvaart met de Paul Johannes. PG6N zal actief zijn op de meeste amateurbanden. Lokaal twee meter 145,3875 MHz en zeventig centimeter 433,5125 Mhz.

Lighthouse en Lightship weekend 2018

Voor deelname in augustus aan het International Lighthouse and Lightship Weekend zal dan uitgeweken worden naar een andere locatie.

Wat is reddingbootdag?

Op zaterdag 28 april 2018 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij.

Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt door alle 45 reddingstations van de KNRM georganiseerd, het programma duurt van 10:00 tot 16:00 uur.
Maak kennis met de vrijwilligers van de KNRM

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag.

Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Meer informatie:

Meer informatie is te vinden op de website van de KNRM: