JOTA-JOTI van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober 2023

JOTA-JOTI van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober 2023De JOTA-JOTI is het grootste Scoutingevenement ter wereld. En de 2023 editie van JOTA-JOTI is van vrijdag 20 oktober tot en met zondag 22 oktober. Dus zorg er voor dat je mee doet; vanuit jouw shack of vanaf een scouting terrein.

JOTA-JOTI is ’s werelds grootste jamboree die online en via de ether plaatsvindt. Het evenement brengt jaarlijks meer dan 2 miljoen scouts samen voor een weekend vol Scouting en vriendschap. Jongeren kunnen leren over communicatietechnologie en in contact komen met medescouts uit meer dan 172 landen.

Wereldwijd komen scouts met elkaar in contact en communiceren ze met elkaar via internet en amateurradio. JOTA-JOTI draait om 21e eeuwse communicatieskills en wereldburgerschap. Met de activiteiten bouwen we aan teamwork, intercultureel begrip en vaardigheden voor de toekomst.

Thema

Elk jaar wordt er voor de JOTA-JOTI een thema geschreven dat centraal staat bij die editie. Het thema is een doorlopende lijn binnen de activiteiten van de JOTA-JOTI. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de spellen die bedacht worden, maar ook de tussentijdse activiteiten zoals de zomerkampronde. Het thema is bedoeld als kapstok waar elke groep zijn eigen activiteiten aan kan hangen. Dit thema is sterk aangeraden voor iedereen, maar niet verplicht. Er komen spellen in dit thema, per speltak, waar groepen gebruik van kunnen maken, maar je bent zeker ook vrij om je eigen spellen te bedenken.

Het algemene thema dit jaar is “Connecting Dots“. Hiervoor is voor de bevers, welpen, en scouts een eigen variant op gemaakt in hun eigen thema. Je kan de thema als PDF downloaden.

Deelnemersinformatie

Tijdens de JOTA-JOTI is men vanaf het Landelijk Station bezig om alles in goede banen te leiden. Van gesprekken op ScoutLink monitoren tot zelf contact leggen met groepen.

Je blijft op de hoogte van het laatste JOTA-JOTI Nieuws via de Twitter-pagina: PA6JAM/J, de Facebookpagina en het Instagram-account.

Bijzondere activatie SN2JOTA

SP2ZIE Marine Ham Radio Club Schooner van de Marine Academie in Gdynia (Polen) nodigt je uit om een QSO te maken met het station SN2JOTA. Dit station zal werken van 20-22 oktober als onderdeel van de Jamboree on the Air.

Dit jaar verzorgt Team SP2ZIE SN2JOTA stations voor de padvindsters 25 NGDH Ogniwo NKIH LS en 38 GDH Zorza ZHR in Tczew. We nodigen je uit om QSO’s te maken met zoveel mogelijk operators, voor wie dit de eerste draadloze communicatie in hun leven zal zijn. HF, UHF/VHF en SAT stations zijn gepland (afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke) en QSL-kaarten zullen worden uitgegeven. Meer details op deze Facebook pagina.

Meer informatie