Opleving afdelingsactiviteiten door Radiovirus

PA0AGF, Remy DenkerBeste radiovrienden

Begin maart verkeerde de wereld in een situatie waarbij iedereen het erg druk heeft. Hetzij voor het werk hetzijvoor hobbymatige bezigheden zoals radio. Tevens staan er bestuurs- en afdelingsvergadering op de agenda. Maar ook zijn er vossenjachten gepland en de voorbereidingen voor de VR zijn in volle gang. Op lange termijn gaat de gedachte al uit naar velddagen en het bezoeken van lokale en internationale radiomarkten enzovoort. Intussen zijn vrijwilligers gevraagd om mee te helpen en ervoor te zorgen dat onze VERON-activiteiten plaats kunnen vinden. Maar op 15 maart neemt het kabinet aanvullende maatregelen om verdere ongecontroleerde verspreiding van dit virus te voorkomen.

Onzeker hoe lang dit duurt

Het snel uitbreidende COVID-19 virus ondermijnt onze geplande en komende activiteiten. De noodzakelijke extra maatregelen van ons kabinet beperken ons in de bewegingsvrijheid. Daardoor zag het Hoofdbestuur zag zich genoodzaakt om de commissies, werkgroepen en afdelingen op te roepen om geen activiteiten meer te organiseren.

En toen werd het heel stil in onze agenda’s.

Prioriteiten lagen ineens anders. Hoelang het COVID-19 ons nog in een greep houdt is op dit moment nog niet te zeggen.

Dan moet het maar zoals het kan

Omdat radioamateurs positief besmet zijn met het radiovirus gaan ze niet bij de pakken neerzitten. Ook zijn radiozendamateurs het gewend om problemen creatief op te lossen en bedenken snel nieuwe of passen bestaande activiteiten aan. Diverse lokale activiteiten worden in het leven geroepen waar direct contact niet noodzakelijk is. Radiorondes die in het verleden zijn gestopt, worden weer in het leven geroepen. Ook in Twente wordt nu elke maandagavond de soldeerronde op 2 meter gehouden. Elke inmelder vertelt over zijn zelfbouwactiviteit of stelt een vraag. Een prima initiatief en er worden weer veel wetenswaardigheden uitgewisseld.

Poll PA3BYV van de webredactie houdt een pagina bij waarop de aangepaste en nieuwe activiteiten worden bijgehouden. Staat jullie activiteit er nog niet tussen? Meld het aan webredactie@veron.nl

PE2LZ in actie tijdens Utrechtse radioronde

Ronde Utrecht

Radiovirus

Dit soort initiatieven houden ons scherp en laten zien dat we niet voor een gat te vangen zijn. Ook stelt het mij gerust om te constateren dat radioamateurs inventief genoeg zijn om in zo’n bijzondere omstandigheid uitdagingen vinden om bezig te zijn.

Waar we verspreiding van het coronavirus met alle macht proberen te stoppen wakkeren we onder elkaar het radiovirus weer flink aan. Zo zijn wij, radioamateurs.

Ook ik ben weer aan het zelfbouwen; geen grote projecten maar toch. Dat is heel wat anders dan te verkeren in de wereld van vergadering en andere bijeenkomsten. Zelfbouwen is leuk en uitdagend en ik hoop dat u daar ook zo over nadenkt.

Ik wens u daarbij heel veel plezier.
73 de Remy F.G.Denker PAØAGF
Algemeen voorzitter

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?