AMSAT-symposium en jaarvergadering 2021 virtueel

AMSAT Symposium virtueelHet 39e AMSAT Space Symposium en jaarvergadering 2021 is dit jaar virtueel. Oorspronkelijk was het gepland als een in-persoon-evenement voor eind oktober. Maar het wordt nu een virtueel evenement als gevolg van de aanhoudende effecten van COVID-19. Aanvankelijk waren er plannen voor een “live” evenement in Bloomington, Minnesota, na het virtuele symposium van vorig jaar. Volgens de President van AMSAT-NA Robert Bankston, KE4AL, zijn de AMSAT leden bezorgd over de aanhoudende coronavirus pandemie. En dus ook over de risico’s die gepaard gaan met lange afstandsreizen en het bijwonen van grote bijeenkomsten.

Toch weer virtueel

“In het belang van ieders comfort en veiligheid, hebben we de moeilijke beslissing genomen om terug te keren naar een virtueel vergaderplatform,” zei Bankston. “Als er al goed nieuws is, dan is het dat het virtuele symposium van vorig jaar goed werd ontvangen. We hebben de mogelijkheid om het succes dit jaar te herhalen.”

De organisatoren van het symposium zijn bezig met het herzien van de planning van het evenement en passen waar nodig aan om de verschuiving van een in-persoon naar een virtueel evenement te accommoderen. Degenen die zich al hebben ingeschreven voor het symposium krijgen automatisch hun geld terug. Vragen over het symposium kunt u  sturen naar info@amsat.com.

Oproep voorstellen voor presentaties

AMSAT heeft een tweede oproep gedaan voor papers voor het symposium. Voorstellen voor presentaties zijn welkom over elk onderwerp dat van belang is voor de amateursatellietgemeenschap. AMSAT verzoekt om zo spoedig mogelijk een voorlopige titel voor de presentatie in te dienen. De definitieve kopij moet voor 18 oktober worden ingediend voor opname in de proceedings van het symposium.

Stuur abstracts en papers naar Dan Schultz, N8FGV. – Met dank aan AMSAT Nieuws Service

Bron: ARRL